5 BENDA BETUL UNTUK CAPAI SALES YANG BAGUS

Sales

Ramai dikalangan usahawan dia rasa apa yang dia buat tu dah betul. Sedangkan dia tak pergi belajar dan dia tak minta tolong dengan orang yang berpengalaman. Senang cerita ikut kepala sendiri jelah.

Tapi sebenarnya itu yang buatkan duit dia melebur tanpa sedar. Tahu-tahu bisnes makin hari makin drop sebab duit dah banyak lebur dengan benda yang dia tak nampak, contoh buat like marketing dan fb ads tak ikut flow.

Sebab itu, anda perlu tahu apa benda betul yang anda kena buat untuk capai sales yang bagus.

Nak ke nak saya share sikit apa benda betul untuk capai sales yang bagus?? Baca sampai habis tau..

 1.Tindakan Yang Betul

Dalam marketing dan sales kalau anda salah step ia akan menyebabkan duit anda melebur. Sebab itu, anda kena ada ilmu dalam bisnes.

Kalau anda tak pergi belajar macam mana nak ada ilmu? Anda perlu buat tindakan yang betul belajar dengan guru proven success.

2. Jangan Promote

Haa, point kedua ni kalau anda sebagai usahawan suka sangat promote dekat group pelanggan memang takkan datang. Asyik-asyik promote dan spam banyak-banyak ,pelanggan ni tak suka.

Sepatutnya anda perlu beri value dengan bantu selesaikan masalah dia. Saya nak tanya ni, betul ke betul anda tak suka kena spam? Kalau anda suka, teruskanlah apa yang anda buat tu.

3.Stop Salahkan Orang

Anda perlu buang sikap menyalahkan orang lain. Sepatutnya bila masalah berlaku anda perlu sama-sama fikir untuk selesaikan masalah tu.

Bukan masing-masing menuding jari salahkan orang lain. Last-last tiada solution, kita tak nak keadaan jadi lebih teruk lagi.

4.Berani Dengan Perubahan

Saya tahu setiap perubahan perlukan pengorbanan tapi itulah yang anda perlu lalui untuk capai apa impian anda. Walaupun change is pain itulah perkara yang anda perlu buat jer.

InsyaAllah dengan perubahan yang anda buat membuahkan result yang terbaik untuk bisnes anda. Boleh ke boleh?

5.Yakin Dengan Diri Sendiri

Bila anda yakin dengan diri anda sendiri dari situ anda nampak potensi diri anda. Jom berbalik kepada point pertama, bila anda dah buat tindakan yang betul pasti keyakinan akan hadir dalam diri anda.

Kalau anda tak yakin pada diri anda macam mana pelanggan nak yakin dengan anda?? Renung-renungkan..

Sebab itu, start daripada awal anda dah buat benda betul dan yang paling penting Buat Jer. Boleh ke boleh??

Anda dapat sesuatu?? Sebab itu pentingnya ada ilmu bila nak buat bisnes ni. Haa, anda nak belajar lagi?? Meh sini anda belajar strategi dan formula melalui video. PERCUMA je tau!! Jom dapatkan di www.50kusahawan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !