fbpx

4 Bulan Berniaga Di Facebook, Hajar Berjaya Tarik 50 Ribu Followers

4 Bulan Berniaga Di Facebook, Hajar Berjaya Tarik 50 Ribu Followers

Setiap hari kita boleh tengok ramai peniaga baru di luar sana yang berjinak-jinak untuk onlinekan bisnes di Facebook. Disebabkan waktu PKP dan keadaan sekarang ni, banyak kedai yang tak boleh nak bukak. Nak tak nak peniaga terpaksa berniaga secara online untuk terus survive. 

Tapi tak ramai yang tahu platform mana yang bagus untuk tarik lebih ramai pelanggan. Betul kan? Korang tahu potensi Facebook dalam bisnes? Kalau korang gunakan sebaiknya, korang mampu tarik ramai pelanggan dengan betul. 

4 Bulan Berniaga Di Facebook, Hajar Berjaya Tarik 50 Ribu Followers

Kalau korang nak tahu, salah seorang student Ultimate saya Hajar, dia memang tak tahu langsung nak buat marketing dalam Facebook. Sebab tu masa awal-awal bisnes, dia hanya gunakan platform instagram sahaja. Tapi, dia akui susah nak dapatkan pelanggan dan sales yang dia buat juga tak banyak. 

Dia mengambil keputusan untuk beralih dan berniaga di dalam Facebook. Yang paling tak disangka, dalam masa 4 bulan dia berjaya buat orang kenal dan tahu tentang kewujudan bisnes dia.

4 Bulan Berniaga Di Facebook, Hajar Berjaya Tarik 50 Ribu Followers

Diusia 26 Tahun dia dah berjaya buat sales lebih dari 5 angka.Merupakan Co- Founder Pastelsey (Bisnes Handphone).Siti Hajar Bin Osman mula buat bisnes secara part time sejak zaman belajar lagi.

Selepas tamat belajar, dia mula serius dalam bisnes ni. Dulu, dia hanya fokus untuk jual di platform Instagram. Sales pada masa tu hanya RM800 sahaja. Dia akui sangat susah untuk dapatkan pelanggan.

Mula beralih ke Facebook. Tapi sayang nya, dia tak mahir tentang marketing di Facebook

Hajar nekad untuk join kelas RPM pada 2019. Dari sini, dia mula buat tindakan dengan apa yang dia belajar.

Dia mula buat Facebook Live yang bermula dari bilik sewa je. Alhamdulillah, Live yang dia buat dapat sambutan yang baik dan dari sini dia dapat buat pelanggan percaya dengan produk. Seterusnya, mula buat Facebook Ads dan Like Marketing. Sekarang followers di Facebook dah lebih dari 100,000. Pelanggan semuanya datang dari online.

Berkat usaha dan kerja keras nya, banyak pencapaian yang dia dah capai. Antaranya, dapat bantu mak ayah dari segi kewangan, dapat beli kereta idaman, dah ada team yang ramai dan dah ada office sendiri. peningkatan dari segi sales juga sangat ketara. Sebelum join kelas RPM, sales Pastelsey hanya RM2000 sahaja. Selepas Hajar buat tindakan dengan join kelas dan buat Facebook Ads, sales bisnes nya terus meningkat ke RM80,000.

Best kan bila kita berjaya, kita boleh buat orang sekeliling kita gembira…Saya nak jemput korang untuk join Kelas Kuasai Pemasaran Online (KPO) pada malam ni. Dapatkan link akses di www.TelegramNajib.com.

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !