3 Silap Utama Patut Elak Dalam Penggunaan Facebook Ads!

3 Silap Utama Patut Elak Dalam Penggunaan Facebook Ads
q

Kita ni kalau taknak sesat jalan, mestilah kena bertanya pada seseorang yang dah pun lalui jalan ke puncak. First sekali nak ucapkan tahniah sebab anda buat keputusan untuk baca content ni. Bagus tindakan tu sebabnya taknak tersilap dan lebur kos dalam penggunaan Facebook Ads atau Facebook Teknikal.

Jadi kat sini anda akan belajar tentang 3 silap utama patut elak dalam penggunaan Facebook Ads. Ramai sebenarnya dah pun lakukan kesilapan ni.. Tak caya?

Nanti dalam point yang diberikan jangan terasa tau. Sebab ni lah kesilapan yang patut elak dari awal. Ouh jangan lupa untuk kongsikan juga content ni supaya beri manfaat pada orang.

Yang Pertamanya Adalah Tak Tahu Siapa Target Pelanggan.

Dalam point ni adalah penting sebenarnya. Sebab waktu nak gunakan Facebook Ads tu, akan ada bahagian dimana anda perlu letak lokasi, umur & jantina. Kesilapan ramai peniaga sekarang ni adalah..

Semua orang adalah pelanggan dia. Eh nak bagitahu ni, dalam Facebook ada 28 Juta pengguna untuk penduduk Malaysia tau. Jangan lah terlalu tamak nak bolot semua. Sebab ni lah akan rugi kan kos anda!

Tak caya? Buat ler kalau nak bakar duit tu. Hehehe, saya sarankan jangan ya. Daripada bakar duit tu, lebih bagus anda sumbangkan pada yang lebih memerlukan.

Jadi apa yang anda patut buat adalah, pastikan kenal pasti SIAPA target sasaran untuk bisnes anda. Kalau bisnes kecantikkan, mostly ramai yang obses dalam bahagian semestinya wanita. Dan pastikan target pada wanita sahaja.

Selebihnya bergantung kepada target sasaran anda, kawasan dimana, dah berkahwin atau belum, umurnya berapa. Baru lah sasaran tu ditembak tepat! Tak lebur kos, tapi anda dapat sales!

Yang Kedua Adalah Gunakan Telephone Pintar.

Fuhh ini tak berapa bagus tau. Sebab bila anda gunakan telephone pintar ataupun mobile untuk bina Facebook Ads, anda akan terlepas banyak perkara sebenarnya.

Sebabnya kalau anda nak tahu dalam penggunaan telephone ni, Facebook Ads tak terlalu detail. Banyak button yang tak ada untuk Advertising. Yang sebenarnya kalau penggunaan telephone ni, saya sarankan tugasnya hanya untuk monitor sahaja.

Monitor atau pantau dari segi kos. Adakah kos untuk advertising itu efektif, kalau tak efektif tutup & bina yang baru supaya lebih berkualiti dan mampu hasilkan sales yang berganda. Ni faham ker faham setakat ni?

Yang Terakhirnya adalah Penggunaan Gambar.

Kesilapan ramai peniaga sekarang adalah mereka banyak gunaakn gambar yang tiada emosi! Haa macam mana tu? Gambar pun boleh beri emosi ke? Yes pasti boleh! Dengan letakkan orang didalam gambar tersebut.

Perasan ker perasan setiap produk yang anda lihat di media social untuk brand-brand besar sebagai contoh MCD, KFC,Sony semunya akan ada orang dalam gambar itu ataupun video untuk Advertising.

Bila ada orang ataupun manusia dalam tu, pasti akan lebih mudah menarik emosi pelanggan. Jika marah boleh ditunjukkan di wajah model itu, tapi kalau produk semata-mata macam mana nak hasilkan emosi marah?

Renung-renungkan lah yer…

Semoga content sharing kalini beri manfaat pada anda semua yang sedang membaca. Jap, korang nak ke nak kalau saya ajar lagi lebih detail mengenai Facebook Ads supaya anda tak tersilap & tak lebur duit?

Kat sini saya nak ajak anda untuk join sesi RPM Edisi Facebook Ads Capai RM10,000 Pertama yang nilainya RM10,000 tau untuk dua hari. Tapi disebabkan pandemik, tanda solidariti saya pada anda semua. Nilai tawaran adalah rendah sahaja. Korang boleh dapatkan info lanjut di www.NakTarikPelanggan.com

Terus ke link www.NakTarikPelanggan.com untuk anda dapatkan tawaran yang terbaru. Daripada lebur duit, lebih baik anda labur duit. Semoga bermanfaat! Saya tak sabar nak jumpa anda di dalam sesi RPM Edisi Facebook Ads Capai RM10,000 Pertama Anda!

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !