fbpx

3 Tips Mudah Tarik Perhatian Pelanggan Untuk Percaya Bisnes Anda

Pelanggan

Sesetengah usahawan cuba untuk cabar diri mereka dengan buat live.


Sebab mereka tahu ada diantara mereka boleh dapat sales dengan hanya buat live sahaja.


Tapi sesetengah beranggapan, aku tak famous. Ada ker orang nak tengok aku?


Untuk buat FB live tak perlu jadi famous. Cukup ada keyakinan yang tinggi untuk bercakap di khalayak ramai.

Dah ada keyakinan tapi tak ade idea nak buat macam mana. Macam mana pulak tu?


Haa… Nak tahu, jom baca sampai habis.

1.Jadi diri sendiri

Bercakap ikut cara diri sendiri. Tak perlu follow cara orang lain.

Kalau anda buat live dengan cara sendiri, pelanggan akan rasa lebih selesa dengan live anda.

Kalau anda rasa anda kelakar, sedikit lawak pun dah memadai. Tapi jangan buat-buat pula.

Jadi, lama-kelamaan mereka akan menanti nantikan live anda.

2.Audience faham mesej

Pastikan penerangan yang disampaikan itu jelas dan mudah untuk semua orang faham.

Boleh galakkan mereka respon jika faham apa yang anda kongsikan.

Gunakan intonasi yang boleh tarik perhatian mereka untuk stay focus sampai habis. Tak de lah audience lemau je dengar.

3.Content yang best

Gunakan tajuk-tajuk yang mampu menarik perhatian audience untuk mendengar.



Contohnya tajuk yang sangat menjadi tanda tanya mereka akan isi kandungan live tersebut.


Pastikan perkongsian yang disampaikan ada relate dengan kehidupan seharian mereka. Baru mereka ada perasaan ingin tahu.

Semoga anda dapat manfaat dari apa yang saya kongsikan..


Kalau anda tak nak percaya takpa, yang penting buat jer. InsyaAllah menjadi.


Anda nak lebih ilmu? Nak ke nak saya bantu anda untuk capai sales yang terus meroket? Apakata anda join Roket Pemasaran Momentum (RPM) pada 29&30 Ogos ni secara online. Daftar di www.NakTarikPelanggan.com  

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !