fbpx
blog najib asaddok

3 ‘Silly Mistake’ Rumah Tangga Yang Membenamkan Keberkatan

3 'Silly Mistake' Rumah Tangga Yang Membenamkan Keberkatan

Assalamualaikum wbt, salam sejahtera. Topik yang saya nak cakap ni related kepada usahawan yang tidak lari daripada perhubungan dengan Allah, Rasul, ibu bapa, guru dan pasangan. 

Saya rasa benda ni sangat penting bila ramai orang yang berniaga ni fikir nak berniaga je tanpa fikir faktor-faktor yang menyumbang kepada keberkatan dan barakah..

Ada orang yang tak fikirkan keberkatan, dia fikir logik akal je, dia lupa Allah swt akan hanya beri rezeki pada mereka yang layak. 

Kita kena tanya diri kita adakah kita layak. Jadi benda yang kita nak kena jaga ialah perhubungan dalam rumah tangga sebab dia berkait rapat pula dengan keluarga, ibu bapa, mertua dan adik-beradik

Siapa dekat sini tahu apa maksud “silly mistake”? Ini adalah kesilapan yang kalau ada yang pernah dengar, “common sense is not common”. 

Common sense ni contohnya benda kebiasan yang patutnya kita tahu tapi dah tak dilakukan. Banyak sekarang ni orang dah kurang beradab atau kurang ajar. Sebab tu rezeki kita semakin jauh. 

Itu lah masalah zaman sekarang, buat salah tak nak minta maaf, ego yang berkilo-kilo. Benda simple tapi disebabkan selalu buat “silly mistake” maka hubungan lama-lama akan tergugat. 

Jadi ini lah topik yang saya nak cakap supaya kita ni tak jauh daripada track kita untuk berjaya. Saya faham, kita ni buat bisnes sebab nak keberkatan.

Sesetengah orang mungkin dia rasa dah pandai dan dia ingat bila dia buat bisnes ni akan menjadi tapi sebenarnya kebanyakan orang yang rasa diri pandai lah banyak fail dalam bisnes. 

Bisnes adalah benda yang sentiasa berubah dan fleksibel sebab tu kita kena ready dengan perubahan. Kalau kita tak bersedia nak berubah, susah lah nak dapat keberkatan. 

Nak ke nak saya ceritakan lebih lanjut lagi tentang apakah “silly mistake” yang kita semua patut elakkan? Apa kata tonton video ni sampai habis. Boleh? 

Amacam? Anda dapat sesuatu daripada perkongsian saya? Nak ke nak kalau saya berikan lebih lagi. Jom dapatkan 6 E-Book Copywriting Yang Buatkan Pelanggan Rebut, Bukan Cabut secara PERCUMA di https://naktarikpelanggan.com/copywriting

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !