3 SEBAB PENTING KENAPA BLOG PUN JADI MEDIUM NAK TARIK PELAGGAN

Dah tahun 2019 ni masih lagi takder blog ker?

Masih tak buat blog sebab korang tak tahu kelebihan blog atau korang sendiri tak tahu nak buat blog?

Selain daripada tools yang kita gunakan iaitu Facebook & Instagram, blog juga salah satu tools penting bagi bisnes korang.

Kenapa jadi macamtu?

Benda ni yang anda kena take note. Kelebihan blog sebenarnya sangat dashyat kesannya pada bisnes.

Tapi itu pun kalau anda betul-betul nak jadikan bisnes anda bertahan lama dalam market.

Apa kelebihan blog ni? Lebih baik anda baca lanjut supaya bisnes anda boleh grab seberapa banyak kelebihan yang ada pada blog.

2. Costing Yang Rendah.

Penggunaan blog ni bagus untuk bisnes anda sebab anda tak perlukan budget yang tinggi pun nak hasilkan sebuah blog yang nampak seperti blog di luar sana.

Cukup kalau blog ni ada logo bisnes, content dan design blog yang simple jer anda dah boleh tarik trafik masuk ke dalam blog. 

Ada 2 platform anda boleh bina untuk blog, yang pertama di Blogspot iaitu platform yang percuma dan tak berbayar.

Platform kedua adalah WordPress, yang ni anda perlu keluarkan sedikit kos jer, sebab platform ni ada pelbagai alat atau tools yang buatkan blog kita nampak lebih menarik dan kemas. Pilihan tema pun banyak dan lebih menarik perhatian trafik yang datang

3. Share kepakaran anda kepada pelanggan.

Anda kena share kepakaran anda secara terperinci. Contoh dari segi fashion boleh cerita tentang apa trend fashion yang “HOT” tahun ni. Contoh sharing yang anda boleh share dari segi niche ( fashion, makanan, servis, kewangan ) dll.

Andai kata anda pakar dalam bidang fashion, jadi anda boleh share kepakaran anda kepada pembaca blog anda dengan pelbagai tutorial menarik. Anda kena share seolah-olah anda ni sebagai image consultant. 

Selagi anda upgrade dan upskill knowledge anda, insyaAllah pelanggan anda akan tumpang gembira dan akan stay dengan anda.

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !