fbpx
blog najib asaddok

3 Kelebihan Video Marketing

kelebihan video marketing

Bukan sekadar tulisan: 3 Kelebihan Video Marketing

Kalau anda nak tahu, kelebihan video marketing ni bukan sekadar tulisan dan gambar bergerak. Di sini, anda kena ingat business anda kena dapatkan sales. Sales ni datang dengan ramainya customer datang pada kita. Antara cara anda boleh buat, guna video marketing.

Anda juga dah tau dah flow nak buat video marketing di 3 cara nak buat video marketing.  Jadi apa pula kelebihan buat video dalam marketing? Jom baca apa yang saya nak kongsikan pada kali ini!

 

Kelebihan video marketing

 

1. Tarik perhatian audiens

Pertama, saya nak bagitau, video marketing yang unik boleh tarik perhatian audiens. Unik ni bermaksud content tu ada hala tujuan. Ada konsep dan viewers ada “Aha” moment. “Ouh video ni dia nak sampaikan tentang benda ni”. 

Video amat sesuai untuk buat storytelling berbanding dalam bentuk tulisan. Sebab itu, “body language” dan gaya bahasa guna dalam video itu penting untuk buat audiens mudah ingat. 

 

 

2. Boleh tunjuk kegunaan Produk/Servis

Viewers yang tak tau apa-apa tentang produk akan melihat video anda. rasa tertarik dan akan buat pertimbangan untuk beli. “Nak beli ke tak ni?”, “Bila dah gaji nanti aku beli”, “aku add to cart dulu”.

Video marketing ni juga boleh bantu mereka yang dah beli produk untuk beli lagi sekali. Mereka akan bagi feedback macam berkongsi video review produk di sosial media.

 

 

 

3. Dapat tambah leads

Video boleh tambah leads yang bertukar kepada sales dengan kos lebih rendah. Berdasarkan statistik 2023 di Wyzowl, 90% orang setuju video marketing bantu mereka untuk tambah leads. 

Kalau anda teruskan dengan buat video marketing yang menarik, barulah ads dapat result bagus. Sebab itu team saya suka “run” kan kempen-kempen untuk client kami dengan guna video marketing. Nak tahu tak, video marketing adalah salah satu trend yang akan berkuasa untuk marketing pada tahun 2024.

 

Banyak kelebihan bila buat video marketing untuk bangunkan bisnes anda. Anda kena ingat  untuk  konsisten bila buat marketing. Jangan tunggu mood nak datang je.

Dapat sesuatu?

Ada masa saya share lagi ya! Jumpa next week!

 

Dapatkan video tentang guna ChatGPT dengan harga RM17 je! >>>>> Video ChatGPT

 

Ok guys, cuba komen sikit apa lagi yang anda nak tau tentang marketing!

 

 

Rujukan:

Wyzowl. (2023). Video Marketing Statistics | New Data For 2023. Wyzowl. Retrieved November 28, 2023, from https://www.wyzowl.com/video-marketing-statistics/ 

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !