fbpx
blog najib asaddok

3 Cara Letupkan Sales Masa Bulan Puasa

3 Cara Letupkan Sales Masa Bulan Puasa

Korang ada kenal usahawan yang pening kepala sebab tak tahu nak buat sales masa bulan puasa? Ye lah, dalam tempoh pandemik Covid-19 ni pelanggan berkurang, sales tak ada dan hutang keliling pinggang. 

Siapa je tak risau? Rasa macam dah buat semua benda tapi bisnes masih macam tu jer, tak ke mana pun..

Cuba kaji balik apa yang korang perlu perbaiki.. Pada yang belum onlinekan bisnes, masa ni lah korang kena cepat-cepat onlinekan bisnes dan tarik lebih ramai pelanggan.

Daripada korang pening tak tahu nak buat apa. Apa kata korang baca “3 Cara Letupkan Sales Masa Bulan Puasa”. Paling best belum sempat habis bulan Ramadhan, stok habis licin beb. Okay ke okay ni?

  1. Betulkan Niat

Ingat! Berniaga bukan setakat nak mengaut keuntungan tapi korang buat bisnes sebab nak beri manfaat pada orang lain. Lagi-lagi bulan Ramadhan ni korang boleh dapat pahala berlipat kali.

Macam mana nak mendapat keberkatan dalam hidup dan bisnes kalau niat dari awal lagi dah salah. Korang kena betulkan niat, biar dapat sikit asalkan berkat.  

  1. Contest Ramadhan

Cara paling berkesan untuk korang “BOOM” kan sales masa bulan puasa ialah buat content Ramadhan. Contohnya, buy 1 free 1, pelanggan berpeluang untuk memenangi hadiah dan sebagainya.

Korang boleh buat dalam pelbagai bentuk, yang penting dapat tarik orang untuk engage, like, komen dan share pada rakan-rakan yang lain. Faham ke faham ni?

Jangan lupa juga alang-alang buat contest tu, korang boleh kumpul database pelanggan. Baru la senang nak follow up lepas raya nanti. 

  1. Copywriting Memukau

Punca utama pelanggan cabut lari adalah usahawan menulis bukan dari hati.. Sebenarnya kalau ayat copywriting tu betul orang akan rebut tetapi kalau ayat tu salah orang akan cabut lari. 

Jadi usahawan nak jadi yang mana satu? Sepatutnya kalau ayat betul orang akan tak sabar nak beli. Senang je dalam copywriting ni korang kena sentuh emosi, guna bahasa yang mudah difahami dan yang penting tidak menjual. 

Korang dapat sesuatu? 

Sampai bila korang nak hidup biasa-biasa? Nak ke nak kami bantu untuk capai jualan dari sebelum ni empat angka kepada lima angka sebulan?

Ruang dan peluang dah ada, anda cuma perlu berikan masa dan komitmen jer. Nak ke nak kalau kami beri lebih banyak lagi? Pergi ke website –> www.NakTarikPelanggan.com dan daftar kelas Strategi Online Rocket Marketing (STORM) pada 24 & 25 April 2021.

Daftar sekarang!

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !