fbpx
blog najib asaddok

Zarif Akui PKP Buat Dia Jimat Banyak Perkara

Zarif Akui PKP Buat Dia Jimat Banyak Perkara

Setiap orang melalui waktu PKP dengan cara yang berbeza. Ada yang menganggap Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni lah peluang untuk dia peroleh income dan ada sebahagian dari tu terpaksa berjimat cermat disebabkan kehilangan income tetap. 

Bagi salah sorang anak murid Ultimate saya, masa ni PKP ni lah waktu terbaik untuk dia explore dan rancang macam-macam plan untuk bisnes property yang dia jalankan. Zarif Bin Jamaluddin merupakan Founder kepada Idamas. Dia akui buat bisnes servis tak semudah peniaga yang menjual produk.

Sebab servis tak ada barang yang boleh ditunjuk di depan mata. Susah nak yakin kan bakal pelanggan. Sebab tu dia rasa, bila kita buat bisnes servis, kita perlu ada branding yang bagus.Lagi lagi waktu PKP ni, pentingnya onlinekan bisnes dan kuatkan branding produk kita.

PKP bagi banyak kelebihan buat nya. Banyak perkara yang dia dapat jimat waktu PKP ni, antaranya ialah kalau buat bisnes secara offline, dia perlu jumpa bakal pelanggan sorang demi sorang. Bila dia start onlinekan bisnes, dia dapat jimatkan masa, minyak petrol, tenaga dan juga kewangan.

Dia bermula dari kelas Intensif Momentum Pemasaran Internet. Banyak impak yang dia nampak bila ada guru yang bimbing dan beri tunjuk ajar. Salah satunya perubahan dalam diri dan juga mindset (cara berfikir).

Antara benda betul yang dia belajar ialah bagi value dekat pelanggan, bukan setakat menjual dulu. Dia antara peniaga yang terkesan waktu PKP ni. Bila Lockdown, sangat terkesan, nak apply loan bank pulak tutup.

Bila dia fikir secara positif, ni lah masa untuk perbetulkan struktur bisnes. Bila dia lost dan tak tahu nak buat apa, ada sokongan daripada guru dan buat dia rasa tenang dan tak serabut. 

Berkat kesabaran dan sentiasa konsisten dia tak mudah rasa down dalam bisnes. Dia dapat beli impian yang dia nak dan salah satu nya ialah kereta. Dia juga dapat upgrade diri dan bantu keluarga. 

Korang peniaga yang buat bisnes servis? Rasa susah nak pikat hati pelanggan dan tak pandai buat copywriting? Jom daftar Relive Roket Pemasaran Momentum (RPM) Copywriting Ayat Power pada 3 dan 4 Julai ni. Daftar di www.naktarikpelanggan.com 

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !