fbpx
blog najib asaddok

TIPS MANIS UNTUK PIKAT HATI PELANGGAN

Dalam bisnes ni sebenarnya bukan lah korang nak cari untung jer semata-mata tapi kita juga nak bagi manfaat pada pelanggan kita.


Kan bagus kalau pelanggan kita suka dan gembira dengan kita. Ni kalau pelanggan tak suka dan marah, diorang akan lari ke pesaing siap sebarkan pada kawan lain untuk jangan ambil produk kita.


Bila kita buat pelanggan kita gembira yang sanggup spend untuk beli produk kita kan lebih bagus, baru lah bisnes kita ni akan maintain dan pelanggan takkan pandang mana-mana pesaing selain kita jer.


So korang dah ready nak tahu macam mana nak tackle pelanggan … Ni antara tips manis macam mana nak pikat hati pelanggan.

Tanpa pelanggan apalah sangat dengan bisnes kita ni. Kita takkan boleh dapat hasil tanpa ada pelanggan. Jadi anda kena sentiasa layan pelanggan anda dengan baik dan sopan.


Senyum pada wajah dah boleh beri pelanggan suka dengan ceria kita. Anggap pelanggan anda tu buah hati yang anda sentiasa jaga nada yang lembut dan hormat pada pelanggan.

Bukannya cerita tentang produk atau fakta tak habis-habis, tu dah boleh buat pelanggan anda lari tauu.. Copywriting anda kena ubah dari fakta terus pada emosi.


Cause people buy with their heart not their head“. Buat pelanggan anda terpikat dengan copywriting yang sentuh pada isu/kritikal dia baru lah mereka akan datang pada kita.

Anda boleh juga beri hadiah ataupun suprise untuk pelanggan korang. Manusiakan sukakan surprise. Bayangkan pelanggan anda buah hati yang anda nak beri surprise.. Haa anda rasa diorang suka ker suka dengan hadiah yang anda nak bagi tu?


Kalau kita beri sedikit, insyaAllah kita akan dapat lebih pulangannya nanti. Renung-renungkan dan selamat berjayaaa.


Haaaa ni antara serba sikit yang nak share pada anda semua untuk pikat hati pelanggan. Kalau anda semua dah dapat sesuatu jangan tunggu masa, terus buat tindakan. Rebut peluang yang ada ni untuk belajar lebih macam mana nak tarik pelanggan dengan nilai RM999 secara PERCUMA jer

–> www.50kusahawan.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !