fbpx
blog najib asaddok

TAKUT DENGAN PERUBAHAN BOLEH BUAT BISNES MENINGGAL AWAL

Siapa yang masih ingat lagi dengan brand NOKIA? Pada asalnya brand ini salah satu brand yang kuat, yang bertahun tahun jadi pilihan no.1 pengguna handphone di serata tempat. Tapi apa yang berlaku pada tahun 2019 ni? Masih ramai lagi ker yang gunakan phone brand NOKIA ataupun ramai dah tukar ke IPHONE..


Perubahan dalam bisnes berlaku sangat pantas dan bukan lagi satu perkara yang asing pada era sekarang. Dari segi bisnes kecil-kecilan sampai jadi bisnes yang dikenali ramai, perubahan bisnes jadi cepat sama ada sustain dan meningkat ataupun terkubur.


Bisnes anda pula macam mana? Dengan teknologi yang makin canggih ni, segala jenis produk boleh keluar yang boleh buatkan orang suka dan beli contohnya macam yang terbaru adalah PIX Backpack.


Siapa jer yang tak sangka ‘teknologi’ sekarang semakin hebat, semakin dasyat dalam pasaran. Beg yang telah diinovasikan jadi lain daripada lain yang di buat dari Company Kickstarter. Mereka berani lakukan PERUBAHAN dalam bisnesnya.. ‘Pix Backpack’ adalah salah satu ciptaan daripada Team Pix untuk buat satu perubahan iaitu dengan gabungan teknologi kepada beg sandar.


Antara salah satu target kenapa Team PIX buat beg ini disebabkan untuk dikalangan remaja yang gilakan hiburan, yang suka pada perubahan dan yang paling penting adalah pertukaran zaman yang lebih kepada teknologi.


Teknologi yang dibawakan oleh Team PIX ni dah pun beri impak yang luar biasa. Dari segi pengguna yang baru jer gunakan beg PIX ni dah seramai 201 orang dan pengguna yang beli lagi begnya untuk buat koleksi dah pun seramai 396 orang.


Cuba anda bayangkan anda yang masih lagi gunakan cara yang lama. Yang bisnesnya masih lagi sendu,muram. Langsung taknak buat satu perubahan. Agak-agak bisnes anda 5 tahun atau 10 tahun akan datang tu boleh maintain ataupun terkubur?


Dari segi platform teknologi yang usahawan gunakan seperti Instagram, Facebook dll untuk mereka buat satu perubahan dalam bisnes mereka. Marketing cara lama dah tak boleh guna lagi pada zaman sekarang. Perlu di’INOVASI’kan supaya bersesuaian dengan keadaan.


Pada mereka yang masih lagi gunakan cara yang lama dalam marketing memang sukar untuk nak tarik lebih ramai pelanggan. Anda lihat juga sebagai contoh brand pakaian iaitu brand H&M sekarang dah kurangkan store offline mereka. Mereka lebih focus pada online platform seperti contoh Facebook, Instagram dll untuk dapatkan pelanggan.


Apakata anda buat satu perubahan dalam bisnes anda supaya boleh maintain lama, boleh naikkan lebih dari segi sales dan dikenali ramai pengguna. Nak ke nak kalau anda dapat gunakan cara yang paling latest dan proven dalam pemasaran online untuk tambah lebih ramai pelaggan.


Segera anda rebut peluang yang kami tawarkan sementara masih dibuka. Jangan sampai terkubur bisnes anda baru nak menyesal kerana tak buat sesuatu perubahan terlebih awal.

www.50kusahawan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !