fbpx
blog najib asaddok

Tak Sanggup Makan Caci Maki, Puan Faridah Bangkit Buat RM10,000 Pertama Dalam Bisnes

Puan Faridah

“Saya buat bisnes sebab nak ubah nasib hidup dan keluar daripada kesusahan tapi sedih bila mula berniaga tanpa ilmu, lain pula jadinya. Sales stuck dan saya selalu diperkecilkan sebab hidup tak cukup makan”.


Anda ada tak kenal sesiapa yang buat bisnes sebab nak dapatkan duit, nak capai impian dan bahagiakan orang yang tersayang. Tapi bila tengok balik hidup dia masih macam tu jer, tak ada apa-apa perubahan pun. Kesian kan..


Sebab tu dalam bisnes penting untuk ada ilmu dan guru yang boleh bimbing. Jadi, tak ada la asyik langgar dinding jer. Tak kisah lah anda Founder, Stokis atau Ejen, bila anda ceburi bidang bisnes penting untuk ada matlamat yang jelas dan tahu jalan mana yang anda patut pilih supaya tak sesat jalan. 

Ini lah yang berlaku pada Puan Faridah binti Siron yang merupakan Stokis kepada LL Cosmetic. Pada mulanya, dia buat bisnes sebab nak keluar daripada kesusahan hidup.. Tapi, nasib tidak menyebelahi bila sales ciput jer, hidup hanya cukup-cukup makan dan tak dapat nak settle pembayaran hutang. 

“Perkara yang saya tak dapat lupa sampai sekarang adalah saya dihina sehingga maruah saya tercalar.. Lagi sedih bila bisnes yang dijalankan terpaksa gulung tikar sebab sales sikit sangat dan saya tak mampu nak bayar sewa kedai RM700 sebulan”. 

Bayangkan “sudah jatuh ditimpa tangga”, satu persatu cabaran Puan Faridah terpaksa lalui tapi itu semua tidak mematahkan semangat Puan Faridah untuk teruskan juga bisnes. Dia berpegang kuat kepada kata-kata Tuan Najib Asaddok “The Best Revenge Is Success”. Puan Faridah nak buktikan pada semua orang dia juga boleh berjaya dalam bisnes. 

Pada bulan Jun 2020, dia mengambil keputusan untuk join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM). Puan Faridah berkata, “Alhamdulillah, kalau dulu saya selalu stress bila bisnes stuck tak dapat jalan, tapi sekarang saya lebih berfikiran postitif dan dengan ilmu ini juga saya share dengan team yang lain.. Saya sendiri tak percaya bila team saya dapat capai sales yang mereka tak pernah dapat sebelum ini”.

Kami daripada Team Momentum juga gembira dia atas pencapaian Puan Faridah yang baru-baru ini dah berjaya break sales RM10,000 pertama dalam bisnes. Kalau sebelum ni sales RM500 jer, tapi lepas dia turunkan ego cari guru dan cari ilmu dalam bisnes, dia berjaya buat sales RM10,002 pada bulan October. 

Bayangkan dalam musim wabak Covid-19 ini, sales Puan Faridah boleh meroket 10 kali ganda daripada sales sebelum ini. Hebat ke hebat?

“Saya nak ucapkan ribuan terima kasih kepada Tuan Najib Asaddok dan Team Momentum sebab bejaya tukar mindset saya dan bantu saya dalam membuat tindakan yang betul dalam bisnes”. Ini luahan hati Puan Faridah yang merupakan Stokis kepada LL Cosmetic.

Kalau dulu dia give up dan terus tersungkur dengan cacian orang sekeliling yang tak habis-habis melemparkan hinaan. Sudah tentu dia tak akan capai RM10,000 pertama dalam bisnes. 

Anda dapat sesuatu daripada perkongsian ni? Setiap orang tak akan lari daripada melakukan kesilapan dalam bisnes sebab tu penting untuk belajar daripada perkongsian orang lain. Bukan untuk lari daripada buat silap tapi untuk anda tahu jalan penyelesaian di setiap masalah yang anda hadapi. Nak ke nak kalau saya bantu anda capai RM10,000 dalam bisnes macam Puan Faridah?

Jom rebut tawaran tiket RM10 bagi Kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Edisi Capai RM10,000 Pertama yang bakal berlansung selama dua hari pada 28 da 29 November 2020 di –> www.naktarikpelanggan.com

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !