fbpx

Suri Rumah Tak Kekok Buat RM12,000 Demi Kelangsungan Hidup

Suri rumah tak kekok buat RM212,000 demi kelangsungan hidup

Orang ingat bisnes luar bandar tak boleh pergi jauh dan maju sebab siapa yang nak guna Facebook kan…

Ini kan pulak di kawasan yang jauh di pedalaman macam Matunggong di Daerah Kudat Sabah. Hampir 2 jam lebih tau dari Kota Kinabalu.

Suri Rumah Tak Kekok Buat RM12,000 Demi Kelangsungan Hidup

Norini Bonong yang merupakan Founder Rini Craft buktikan bisnes kraftangan memang boleh di onlinekan dan tarik ramai pelanggan secara online. Kalau korang nak tahu dia sebelum ni hanya suri rumah sepenuh masa. 

Dia nekad untuk buat bisnes sebab nak bantu suami cari duit lebih dan cukupkan keperluan keluarga. Menurut Norini, “Saya nak ubah nasib keluarga sebab saya tak sanggup lihat anak kelaparan di rumah dan saya nak buktikan pada orang yang hina saya sebelum ni bahawa saya juga boleh berjaya macam orang lain..”, ujarnya.

Suri Rumah Tak Kekok Buat RM12,000 Demi Kelangsungan Hidup

Dia mula join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) dan Advance Roket Bisnes (ARB). Selepas join beberapa kelas dan nampak banyak lagi yang dia tak tahu dalam bisnes. Dia terus dapatkan bimbingan dalam circle Platinum.

Tak sangka, hasil daripada dia dapatkan bimbingan yang betul, sales mula meningkat daripada bawah RM10,000 ke RM12,000 sebulan. Amacam? Bukan tu jer.. Dia gembira bila dapat bagi duit belanja pada ibu di kampung.

“Rasa seronok bila dapat beli keperluan anak dan keluarga dengan duit hasil titik peluh sendiri. Kalau sebelum ni saya tak ada duit nak beli susu anak tapi sekarang stok susu tak pernah habis. Dan.. saya tak berkira nak beli barang, apa yang anak nak saya boleh beli terus” ujarnya gembira. 

Ramai yang tanya kami Team Momentum, apa benda betul Norini ni buat? Dia berpegang pada 3 benda ni iaitu letak impian yang jelas dalam hidup dan bisnes, percaya pada diri sendiri dan betulkan niat bisnes untuk bantu orang lain. 

Bila dia betulkan 3 benda ni, banyak perubahan yang berlaku dan rezeki semakin melimpah ruah. Setiap hari ada je pelanggan yang order. Best ke best?

Korang mesti ada impian yang sama untuk berjaya naikkan sales dalam masa yang sama dapat penuhi keperluan keluarga kan? Ada ke suri rumah kat sini nak kami bantu?

Kami serius nak bantu korang.. Jom daftar kelas Roket Pemasaran Momentum Edisi Ejen Wanita: Demi Impian dan Kejayaan pada 18 & 19 Disember 2021 di www.NakTarikPelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !