fbpx
blog najib asaddok

Silap yang kita tak sedar buatkan kita Buang Masa & Buang Duit

Putus Asa Dalam Bisnes Ni Pengorbanan Peniaga Yang Patut Korang Tahu

Siapa sini yang tahu apa yang dia silap selama ini?

Sebenarnya ramai peniaga langsung tak tahu apa yang dia silap. Kebanyakan mereka bila buat marketing, dia main ikut sedap rasa jer.

Dia rasa pendapat dia jer yang betul. Andai kata betul apa yang korang buat, sepatutnya dah lama korang dah jadi jutawan melalui cara yang korang buat sekarang.

Tapi realitinya tak macam tu, korang masih lagi gagal nak kesan dekat mana silap yang korang lakukan sampai tak mampu tarik sales secara konsisten.

Siapa lagi nak tegur dan beritahu kesilapan dalam bisnes korang? 

Apa kata kita sama-sama check diri kita ada tak perkara yang buatkan kita stuck…

  1. Rasa dah cukup bagus

Dalam hidup kita ni kalau kita dah rasa diri ni bagus sebenarnya itulah perkara yang bahaya. Sebab dari situ kita rasa tak nak berubah. 

Orang macam ni dia akan rasa apa yang dia dah ada tu dah cukup tak perlu untuk upgrade atau tambah apa-apa. Faham ni??

  1. Takut invest pada ilmu

Dalam hidup ni ada dua perkara kita tak boleh berkira, satu bab makan satu lagi bab ilmu. Tak perlulah kita takut untuk labur duit cari ilmu. 

Dalam dunia ilmu ni luas, macam-macam ilmu yang kita boleh belajar. Cuma diri kita sendiri jer yang kena pilih nak belajar atau tak.  

  1. Salah cara marketing

Jangan disebabkan ego, kita sendiri rasa diri dah bagus, apa yang kita buat ni rasa dah betul sampaikan tak nak belajar tup-tup sebenarnya cara marketing kita salah…

Bila belajar kita akan ada ilmu sebab dengan ilmu datanglah keyakinan dan dengan guru datanglah kepastian..

Tak salah kalau korang sendiri beri peluang untuk kami bimbing dalam Kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Gandakan Jualan Online & Capai RM10,000 Pertama pada 23-24 Oktober 2021 di www.NakTarikPelanggan.com

Ajak kawan-kawan yang lain tau, sebab 3,000 pendaftaran terawal korang berpeluang untuk dapatkan E-book 30 Idea Posting Dalam Media Sosial..

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !