fbpx
blog najib asaddok

Salah Najib Asaddok Buat Pn. Anis Survive Dalam Bisnes & Roket Sales

Bukan setakat survive dalam bisnes waktu musim PKP ni, tapi yang buatkan Pn Anis terkejut SALES boleh roket!

Walaupun sales tahun ni sangat berbeza berbanding tahun disebabkan PKP ni  tapi beliau tak terkilan sangat. Nak tahu sebab apa?? Sebab beliau banyak belajar dari sales beliau drop dan apa yang berlaku sekarang.

Itulah Pn Anis Samsuddin fouder kepada Kain Pasang. Beliau tak mengganggap PKP ni satu masalah bagi bisnes beliau sebab bisnes beliau memang dijalankan secara online.

Lainlah kalua beliau buat secara offline kan.. Yelah kedai mana boleh bukak lagi.. Kalau boleh pun kena ikut SOP yang ditetapkan..

Lagipun bila PKP ni berlaku beliau banyak belajar tentang backup plan. Haa, tak jadi buat yang ni, tukar plan yang ni pula.. So, tak jadi masalah dekat situ..

Sales waktu bulan 3 beliau memang drop giler. Sales hanya RM52k sahaja pada bulan Mac. Sampaikan beliau nak bayar gaji team pun sampai dua kali bayar!! Tapi mujurlah team beliau sangat-sangat faham dan support beliau. Alhamdulillah gaji team dan yuran yang tertunggak dapat diselesaikan pada bulan April.

Haa, nampak ker nampak macam mana kesetiaan team dengan foundernya sendiri? Yelah, susah waktu sekarang ni nak jumpa orang yang betul setia dengan company di saat company tengah struggle untuk sustain kan??

Tapi syukur alhamdulillah beliau dapat team yang boleh dikatakan “susah senang bersama”.

Bagi Pn Anis mereka adalah push factor untuk beliau buat lebih lagi. Beliau sangat faham sebab masing-masing ada komitmen dan impian yang nak capai..

LAGI KISAH INSPIRASI STOKIS DARI BISNES FARM FRESH ( Diva Susu )

Pn Keary Irama founder kepada Keary Irama Global Sdn. Bhd

Kita semua memang ada impian yang kita nak capai?? Kalau anda tiada impian, anda bukan manusia kot.. Takkanlah anda takda apa yang anda inginkan..

Alhamdulillah sales pada bulan April dah nak kembali kepada asal sebanyak RM117K.

Beliau sangat bersyukur kerana ada dalam circle Ultimate kerana sifu dan team Momentum sangat-sangat membantu beliau. Sehinggakan beliau rasa kalau ikutkan hati time PKP ni nak duduk rumah jer.

Tapi kalau beliau buat macam tu macam mana sales nak masuk?? Sekarang komitmen bukan ciput-ciput.. Kalau anda fikir mana ada bisnes makin grow komitmen dia still sama? Takda! Kalau anda jumpa tahniah saya ucapkan..

Haa, sekarang ni beliau ada masalah tak cukup tangan pula nak handle. Tapi takpe tu masalah yang positif. Maknanya bisnes beliau dapat sambutan masa PKP di bulan Ramadhan ni.. Masuk bulan Mei ni sehari berjaya closing RM7-8K dengan hanya buat FB live jer. Nak ker nak salaes masuk jer?

Nak tahu apa benda betul yang beliau buat waktu PKP ni??

1.  Align &kuatkan hubungan dengan Team

2.  Konsisten buat live setiap hari

3.  Susun pakej jualan untuk kelihatan menarik

4.   Berguru & dapatkan advise dari Najib Asaddok

Anda dapat sesuatu?? Saya cuma nak anda tahu bukan senang kita nak senang di waktu sekarang ni. Apa yang saya share ini untuk jadikan inspirasi buat anda.

Kalau Pn Anis boleh anda juga boleh.. Cuma nak dengan taknak jer untuk anda mulakan..

Kalau anda tak mula bertindak, sangat-sangatlah bahaya sebab anda merisikokan bisnes anda sendiri.

Haa, saya nak tanya ni, siapa yang betul-betul nak di bantu?? Anda boleh klik link ni untuk dibantu –> www.50kusahawan.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !