fbpx
blog najib asaddok

REZEKI TAK SALAH ALAMAT

Rezeki Tak Salah Alamat

Siapa kenal usahawan yang berniaga dah lama tapi hutang masih berlambak, stress 24 jam, tak berhenti mengeluh, sibuk cakap tak ada duit dan merungut berniaga ni susah tak macam orang lain.

Dalam hidup ni, kalau perangai kita ni suka merungut dan bertangguh, dalam bisnes pun akan jadi perkara yang sama sebab itu lah tak ada apa-apa hasil dalam hidup, tak ada duit, tak ada pelanggan dan rasa hidup susah sepanjang masa. 

Jadi korang nak ke nak kalau saya share beberapa point penting untuk pastikan rezeki bisnes sentiasa melimpah ruah. Pastikan korang baca sampai habis ya…

1. Niat

Dalam Islam mengajar kita bahawa setiap amal itu bermula dengan niat. Sama juga la dengan konsep nak ada duit yang banyak, semua bergantung pada niat kita.

Kalau niat kita baik, insyaAllah banyak kebaikan yang akan datang. Jadi, muhasabah diri apa niat dan tujuan sebenar kita dalam bisnes. Percaya cakap saya, kalau korang betulkan niat. InsyaAllah nanti Allah swt akan mudahkan kita untuk ada banyak duit.

2. Cari Guru

Dalam bisnes ni penting untuk kita ada guru sebab bila berguru kita dapat tingkatkan ilmu, kemahiran dan juga skill dalam bisnes. Ini semua akan menentukan berapa banyak pendapatan atau income yang kita boleh buat. 

Sebab tu penting untuk kita ada guru supaya ada orang yang boleh tekan, push kita untuk buat lebih baik, beri nasihat dan boleh selesaikan masalah yang kita hadapi. 

3. Simpan Duit Untuk Manfaat Yang Lebih Besar 

Dalam bisnes ni, ada duit yang kita ambil untuk gaji, keperluan harian, kereta, rumah, makanan dan selebihnya kita perlu asingkan untuk simpanan masa depan. 

Paling best nanti duit ni akan  makin banyak sampai kita boleh hantar ke tempat orang susah, bantu team, bantu family kita asbab kita gunakan duit dengan betul. Boleh faham ni?

4.       Banyakkan Memberi

Ingat ya, bila kita beri lebih. Kita akan dapat lebih. Sama juga kalau kita nak banyak duit, kita kena banyak juga memberi sebab Allah swt akan gandakan dengan lebih banyak.

Niat kita juga kena betul, menyumbang bukan untuk dapatkan balasan tapi untuk dapatkan rahmat dan kasih sayang Allah swt. 

Akhir sekali, saya dan Team Momentum nak bantu korang buat copywriting power. Kami dah siapkan 6 panduan E-Book Copywriting Yang Buatkan Orang Rebut Bukan Cabut. 

Korang boleh dapatkan secara percuma je! Best ke best? Cara nak dapatkan E-Book ni mudah je, korang boleh pergi ke telegramnajib.com 

Pergi ke link tu, Team Momentum dah pinkan dia punya post. Korang boleh klik link tu, masukkan nama, emel, no telefon dan korang akan dapat E-Book Copywriting secara percuma!  

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !