Rahsia Kedai Cermin Mata Di Sabah Buat Jualan 200 Ribu Sebulan

Rahsia Kedai Cermin Mata Di Sabah Buat Jualan 200 Ribu Sebulan

Walaupun keadaan di negara ni semakin baik, tetapi sangat struggle untuk bisnes owner di luar sana sustain dalam bisnes yang mereka ada. Kalau kita tengok dari awal Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula sampai lah sekarang, hanya segelintir bisnes sahaja yang boleh survive dengan sebaiknya. 

Lagi lagi yang buat bisnes servis. Tak mudah nak yakinkan pelanggan untuk beli secara online. Nak tak nak memang perlu datang ke kedai juga. Norma baharu dan peraturan yang membuatkan banyak kedai tak boleh buka sekarang. Banyak bisnes yang terpaksa nak tak nak perlu berpindah ke dunia online juga. 

Dalam sesi Ultimate Personal Coaching (UPC) pagi tadi, salah sorang student Ultimate saya, Abdul Latip Pilaes bersyukur dengan apa yang dia capai sekarang. Merupakan Founder kepada One Optometry Centre, kedai cermin mata yang diusahakan nya terletak di Sabah. 

Masa awal PKP dulu, dia sangat risau dengan bisnes cermin mata ni. Dia tak boleh bayangkan dengan pelanggan tak boleh nak datang ke kedai, macam mana dia nak survive. Dengan bimbingan dan nasihat apa yang saya suruh dia buat alhamdulilah, sales dari Januari sampai Ogos dan cecah RM1.8 Juta. 

Nak tahu apa benda betul yang dia buat? Dia dan team mula konsisten untuk buat Facebook Live. Dari Live ni, ramai orang mula perasan dan nampak bisnes ni wujud. Selain tu, perbanyakkan content dalam posting Facebook. Pelanggan mula yakin dan percaya untuk membeli cermin mata secara online. Dia juga mula beri value kepada pelanggan dan membantu pelanggan untuk dapatkan penglihatan yang baik .

Walaupun pada mulanya banyak cabaran yang dia terpaksa tempuh, tapi dia tak mudah putus asa. Saya akan terus beri tunjuk ajar dan bimbingan yang terbaik untuk anak murid saya. 

Korang nak saya bantu dan hasilkan result yang sama? Jom join channel telegram di www.TelegramNajib.com 

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !