fbpx

PKPD Bukan Halangan Ejen Chef Tako Buat Jualan RM1,000 Sehari

PKPD-Bukan-Halangan-Ejen-Chef-Tako-Buat-Jualan-RM1000-Sehari

Pandemik Covid-19 yang melanda negara kita semestinya memberi kesan yang mendalam kepada rakyat Malaysia, terutama sekali bagi sektor ekonomi di mana ramai yang terpaksa diberhentikan kerja, hilang punca pendapatan dan bisnes terganggu. 

Tak kurang juga ramai yang sedih, risau dan tertekan apabila PKP diperketatkan. Ya Allah, macam mana nak survive dengan komitmen yang perlu dibayar setiap bulan? Macam mana nak bayar bil air dan elektrik? Itu belum termasuk perbelanjaan keluarga.

Berbeza dengan keadaan bisnes Chef Tako.. Bisnes mereka tetap berjalan seperti biasa dan sales konsisten masuk setiap hari.. Semua ni berkat tak berhenti cari guru dan ilmu dalam bisnes.

Chef Tako ni diusahakan oleh Hemrul Elmie Shahmir bin Ghazali dan Muhammad Misyael bin Abd Rama. Bayangkan mereka sekarang dah bantu hampir 700 orang Ejen. Syukur Alhamdulillah sehingga ada di antara Ejen mereka dah berjaya selesaikan hutang, miliki kereta, rumah impian dan bahagiakan orang tersayang. 

Nak sampai ke tahap ni bukan mudah, orang biasanya nampak bila peniaga dah berjaya tapi tak nampak kesusahan dan kesedihan yang peniaga ni dah lalui. 

Sebelum ni Chef Tako bermula daripada stor kecil belakang kedai kosmetik jer, masa tu masih lagi berniaga secara offline dengan buat edaran flyers. Kalau korang nak tahu sales mereka cuma RM5 jer sehari..

Segalanya berubah lepas mereka join kelas RPM Finale pada tahun 2018. Lepas pergi belajar baru mereka tahu banyak rupanya yang mereka tak tahu.

Alhamdulillah berkat tunjuk ajar Sifu dan Team Momentum, jualan yang pada mulanya sendu mula meningkat setiap bulan dan daripada stor kecil sekarang dah ada 2 kilang sendiri.

Kami daripada Team Momentum tumpang gembira dengan pencapaian Chef Tako. Win mereka juga baru-baru ni bila Ejen dapat buat jualan RM1,000 sehari walaupun berada di kawasan PKPD. Semua order pelanggan dihantar kepada rider di sekatan jalan.

Hebat kan? Kalau orang lain mungkin dah give up tak tahu macam mana nak survive masa lockdown dan PKP tetapi Ejen Chef Tako cari jalan untuk onlinekan bisnes, fokus tarik pelanggan dengan buat banyak content dan Facebook Ads. 

Nampak ke nampak? Di mana ada kemahuan di situ ada jalan. Jangan jadikan alasan PKPD untuk korang berehat dan give up dalam bisnes.

Kami daripada Team Momentum yakin korang boleh juga berjaya macam Chef Tako. Jom dapatkan 7 Video Strategi Facebook Ads Capai RM10,000 Pertama secara PERCUMA.

Info dan maklumat lanjut di www.TelegramNajib.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !