Perasan Diri Pandai IT dan Boleh Belajar Dari Google Jer

Perasan diri pandai IT dan boleh belajar dari Google jer

Memang banyak maklumat yang kita boleh dapat dalam Google. Tapi kalau saya tanya korang, kita boleh percaya dan berkesan ke dengan info yang Google bagi? 

Perasan Diri Pandai IT dan Boleh Belajar Dari Google Jer

Siti Sarah Bt Mohammad Suhaimi merupakan Young Living Diamond Leader. Disebabkan dah terbiasa dengan bisnes offline, dia rasa agak kekok dan janggal untuk buat bisnes secara online. Jelasnya, bisnes yang melibatkan minyak essential ni memerlukan berjumpa secara offline, untuk bagi bakal pelanggan bau jenis minyak yang ada sebelum membeli.

Waktu PKP ni buat dia dan team stuck untuk buat bisnes online. Tapi disebabkan keadaan yang memaksa untuk onlinekan bisnes untuk terus survive dan raih jualan, nak tak nak dia terpaksa juga untuk lakukan perubahan. 

Perasan Diri Pandai IT dan Boleh Belajar Dari Google Jer

Sarah akui dia memang perasan diri dah pandai IT dan tahu banyak ilmu tentang Facebook. Sebab tu dia rasa sangat skeptikal nak join kelas sebab rasa semua benda boleh Google jer. 

Tapi, dia terdetik join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) selepas berjumpa dengan kawan yang dari circle Ultimate. Tak nak melabur terlalu banyak, dia hanya nak join kelas berharga RM10 sahaja. Rupanya andaian dia selama ni silap. Dia rasa macam terhantuk sangat masa join kelas 2 hari.

Bila diingat lagi perbualan yang team saya buat dalam sesi interview, “Najib Asaddok bukan mengajar ilmu tentang Facebook Ads jer”, rupanya banyak dan sangat banyak”, ujarnya. 

Dia rasa sangat malu dengan andaian dia selama ni.

Perlahan lahan dia mula follow kelas yang lain. Dari sini dia rasa diri dah bertangguh lama sangat dan bisnes tak boleh nak pergi jauh. Disebabkan andaian diri sendiri, dia dah rugi dan makan masa yang terlalu lama.  

Lepas join kelas, perubahan yang dia rasai amat ketara, bukan hanya dari segi sales sahaja. 

Perubahan cara berfikir, mindset lebih positif. Mula nampak perjalanan bisnes yang dia buat sekarang dan hala tuju dalam bisnes. Dia mula belajar cara nak buat simpanan cash dan mula tahu cara nak aturkan balik akaun syarikat.

Keputusan pergi upgrade ilmu ni buatkan dia menjadi lebih positif dan ni lah benda betul yang dia rasa buatkan dia lebih semangat nak bantu lebih ramai team di bawahnya. 

Dia dah tak nak memandai buat andaian lagi sebab benda ni yang akan memakan diri Korang belajar sesuatu? Nak lagi ilmu?

Saya nak ajak korang ready untuk pelancaran RPM Facebook Ads pada 1 Ogos 2021 ni. Pastikan korang dapatkan info penting dalam group Channel Telegram. Klik www.telegramnajib.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !