Najib Asaddok
  • Utama
  • Kisah Inspirasi
  • Hubungi
  • Tentang Kami
No Result
View All Result
  • Utama
  • Kisah Inspirasi
  • Hubungi
  • Tentang Kami
No Result
View All Result
Najib Asaddok
No Result
View All Result
Home Kisah Inspirasi

Perasan Diri Pandai IT dan Boleh Belajar Dari Google Jer

Syahme Hadi by Syahme Hadi
July 31, 2021
in Kisah Inspirasi
0 0
0
Perasan diri pandai IT dan boleh belajar dari Google jer
Share on FacebookShare on Twitter

Memang banyak maklumat yang kita boleh dapat dalam Google. Tapi kalau saya tanya korang, kita boleh percaya dan berkesan ke dengan info yang Google bagi? 

Perasan Diri Pandai IT dan Boleh Belajar Dari Google Jer

Siti Sarah Bt Mohammad Suhaimi merupakan Young Living Diamond Leader. Disebabkan dah terbiasa dengan bisnes offline, dia rasa agak kekok dan janggal untuk buat bisnes secara online. Jelasnya, bisnes yang melibatkan minyak essential ni memerlukan berjumpa secara offline, untuk bagi bakal pelanggan bau jenis minyak yang ada sebelum membeli.

Waktu PKP ni buat dia dan team stuck untuk buat bisnes online. Tapi disebabkan keadaan yang memaksa untuk onlinekan bisnes untuk terus survive dan raih jualan, nak tak nak dia terpaksa juga untuk lakukan perubahan. 

Perasan Diri Pandai IT dan Boleh Belajar Dari Google Jer

Sarah akui dia memang perasan diri dah pandai IT dan tahu banyak ilmu tentang Facebook. Sebab tu dia rasa sangat skeptikal nak join kelas sebab rasa semua benda boleh Google jer. 

Tapi, dia terdetik join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) selepas berjumpa dengan kawan yang dari circle Ultimate. Tak nak melabur terlalu banyak, dia hanya nak join kelas berharga RM10 sahaja. Rupanya andaian dia selama ni silap. Dia rasa macam terhantuk sangat masa join kelas 2 hari.

Bila diingat lagi perbualan yang team saya buat dalam sesi interview, “Najib Asaddok bukan mengajar ilmu tentang Facebook Ads jer”, rupanya banyak dan sangat banyak”, ujarnya. 

Dia rasa sangat malu dengan andaian dia selama ni.

Perlahan lahan dia mula follow kelas yang lain. Dari sini dia rasa diri dah bertangguh lama sangat dan bisnes tak boleh nak pergi jauh. Disebabkan andaian diri sendiri, dia dah rugi dan makan masa yang terlalu lama.  

Lepas join kelas, perubahan yang dia rasai amat ketara, bukan hanya dari segi sales sahaja. 

Perubahan cara berfikir, mindset lebih positif. Mula nampak perjalanan bisnes yang dia buat sekarang dan hala tuju dalam bisnes. Dia mula belajar cara nak buat simpanan cash dan mula tahu cara nak aturkan balik akaun syarikat.

Keputusan pergi upgrade ilmu ni buatkan dia menjadi lebih positif dan ni lah benda betul yang dia rasa buatkan dia lebih semangat nak bantu lebih ramai team di bawahnya. 

Dia dah tak nak memandai buat andaian lagi sebab benda ni yang akan memakan diri Korang belajar sesuatu? Nak lagi ilmu?

Saya nak ajak korang ready untuk pelancaran RPM Facebook Ads pada 1 Ogos 2021 ni. Pastikan korang dapatkan info penting dalam group Channel Telegram. Klik www.telegramnajib.com. 

Facebook Comments
Syahme Hadi

Syahme Hadi

Next Post
Langkah Bina Facebook Ads Buat Pelanggan Rebut

Langkah Bina Facebook Ads Buat Pelanggan Rebut

Recommended For You

Raih RM30 Sehari, Bisnes Satay Celop dan Roti Canai Terus “Bungkus”

Raih RM30 Sehari, Bisnes Satay Celop dan Roti Canai Terus “Bungkus”

June 14, 2022
Mana nak letak muka, bila bisnes anda terpaksa tutup?

Mana nak letak muka, bila bisnes anda terpaksa tutup?

June 8, 2022
Impian Vellfire bukan angan angan kosong

WOW!! IMPIAN KERETA VELLFIRE 2023, DAH CAPAI TAHUN NI?!

May 24, 2022
Lebih 15 Tahun Buat Bisnes, Sales Tak Bertambah, Hutang yang bertambah

“Saya duduk dekat belakang, nampak Tuan Najib kecil jer kat depan”….

March 29, 2022
Facebook Twitter Instagram

Tentang Kami

Saya seorang usahawan internet sepenuh masa & trainer kepada ribuan usahawan. Saya memulakan perniagaan internet ni sejak tahun 2009 hingga kini. Dapatkan Tips, Motivasi & Inspirasi dari Blog saya ini. Dinukilkan khas untuk anda!

Kategori

MOMENTUM INTERNET (1079998-A) © 2021 ALL RIGHTS RESERVED​

No Result
View All Result
  • Utama
  • Kisah Inspirasi
  • Hubungi
  • Tentang Kami

MOMENTUM INTERNET (1079998-A) © 2021 ALL RIGHTS RESERVED​

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In