fbpx
blog najib asaddok

“Pengorbanan Tak Dihargai Buatkan Saya Rasa Nak Mati”

Pengorbanan tak dihargai buatkan saya rasa nak mati

Bila dah buat bisnes, ramai yang dah terfikir akan ada lebih banyak masa dengan keluarga. Ya memang betul akan ada masa dengan keluarga jika kita dapatkan uruskan bisnes dan keluarga dengan baik. 

Paling sakit masa nak mulakan bisnes dan semuanya kita buat sendiri. Kelam kabut, mana nak uruskan hal keluarga dan dalam masa yang sama kena fikir hal bisnes. Nak buat marketing, nak tarik pelanggan dan banyak lagi lah. 

Bagi pemilik nama Emily anak Damasus, dia akui perjalanan bisnes dia bermula tak semudah yang disangka. 

Wanita yang berasal dari Kota Samarahan, Sarawak ni merupakan Ejen Produk Kesihatan (Forever Living). Sebelum ni dia merupakan seorang suri rumah yang mengambil tempahan menjahit. 

Masa permulaan bisnes Emily terpaksa menanggung hutang yang semakin bertambah. Yang paling dia sedih dan terkilan, dia hutang masa dengan anak-anak. Keluarga juga tak faham keadaan. Pengorbanan yang tak dihargai buatkan dia stress dan tertekan.

Nak dijadikan cerita, pada Januari 2020, masa tengah cari kelas marketing online, dia ternampak Najib Asaddok di Facebook. Dari sini, dia mula follow Facebook Live setiap hari dan masa awal PKP baru nekad join kelas RPM pada April 2020. Yuran waktu tu hanya RM20 sahaja. Masa ni tengah tak cukup duit, tapi dia cuba cari jalan untuk join juga. Ni lah yang orang cakap nak seribu daya tak nak seribu dalih. 

Sebelum ni sales stuck dan tak boleh dapat lebih dari tu. Selepas join, dia bersyukur dapat pecah RM10,000 pertama. Sekarang, mampu capai lebih dari RM58,000 sebulan.

Antara kejayaan paling best setelah start bisnes, dia mula nampak duit tak terusik dalam bank. Kalau dulu, satu sen simpanan pon dia tak boleh nak menyimpan. Dia juga bangga dah dapat beri mak duit belanja, dapat beli emas untuk diri sendiri. 

Selain tu, dia dapat ganti laptop lama dengan yang baru untuk anak-anak. Paling membanggakan “saya dapat bantu team yang asalnya suri rumah dapat income sendiri setiap bulan”, ujarnya. 

Semua nya tak mustahil. Mungkin korang antara the next result yang akan saya bantu. 
Dapatkan info detail di www.NakTarikPelanggan.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !