fbpx
blog najib asaddok

Momentum Internet Pandang Serius Isu Coronavirus (Covid-19) Untuk Keselamatan Semua Pihak

Baru sahaja WHO (World Health Organization), sebuah pertubuhan yang memantau tahap & taraf kesihatan dunia membuat deklarasi menjadikan Covid-19 sebagai status pandemik.

Momentum Internet Sdn Bhd sangat mengambil berat & memandang serius perkara ini untuk memastikan keselamatan dan kesihatan semua pihak supaya bisnes berjalan seperti biasa, dan berikan servis yang terbaik pada pelanggan-pelanggan kami.

Kami Amat yakin, Momentum Internet Sdn Bhd sangat mematuhi saranan-saranan dari pihak Kementerian Kesihatan Malaysia untuk memastikan cabaran Covid-19 dapat diharungi tanpa sebarang masalah.

Sehubungan dengan itu, Momentum Internet akan mengambil beberapa langkah proaktif untuk memastikan sebarang program yang kami jalankan tidak membawa sebarang mudarat kepada pihak pekerja Momentum Internet dan juga pelanggan-pelanggan kami.

Momentum Internet sedang melaksanakan beberapa perkara, antaranya:

  1. Kami membatalkan kesemua perjalanan bisnes ke luar negara dan menasihatkan kesemua team Momentum untuk tidak melancong di luar negara.
  2. Kami menyarankan semua team Momentum Internet untuk menjalankan check-up sekiranya terdapat sebarang tanda-tanda awal demam, selsema, batuk dan sebagainya.
  3. Kami memilih untuk hanya terlibat dengan perjumpaan yang bertujuan memberi manfaat kepada pelanggan kami.
  4. Kami menyediakan ‘hand sanitizer’ dalam pejabat dan ketika kelas sedang berlangsung.
  5. Kami mengurangkan aktiviti luar yang berkemungkinan beri mudharat pada kesihatan team Momentum Internet

Sementara kami meneruskan aktiviti pekerjaan, kami juga menyediakan beberapa pilihan lain untuk menghadapi sebarang kemungkinan termasuklah bekerja dari rumah sekiranya diperlukan.

Sebagai syarikat yang memberikan latihan & pendidikan dalam bidang keusahawanan terutamanya dalam Online Marketing, kami akan meneruskan misi untuk membantu 100,000 Usahawan untuk jadikan bisnes mereka meroket & grow pada tahun 2020.

Momentum Internet Sdn Bhd akan terus memantau setiap berita / update dari WHO dan juga Kementerian Kesihatan Malaysia berkenaan Covid-19. Kami juga akan sentiasa menyebarkan kempen kesedaran dan juga langkah-langkah persediaan / cara menghadapi Covid-19 supaya rakyat Malaysia terus-menerus menjaga kesihatan & kebersihan.

Terima kasih atas kepercayaan anda kepada Momentum Internet Sdn Bhd

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !