fbpx
blog najib asaddok

Jangan Berani Gelar Diri Tu Anak Jantan Kalau… Marzuki Push Diri Buat RM1.9 Juta Sebab Tak Sanggup Tengok Mak Terpaksa Bangun Cari Rezeki Seawal 4.30 Pagi

Menyesal

Dalam bisnes mana ada semuanya mudah dan berjalan dengan lancar. Setiap orang ada struggle yang berbeza-beza. Tapi usahawan yang berjaya dia anggap semua yang datang pada dia tu adalah cabaran untuk dia menuju kejayaan.

Sekarang ni orang dah tak pandang umur sangat dan umur bukan penghalang untuk kita berbisnes dan berjaya. Ramai je anak muda yang berjaya dalam bisnes seperti contoh anak murid Tuan Najib Asaddok iaitu Tuan Marzuki. Beliau hanya stokis Golden Salted Egg Peyek je bukan founder pun tapi macam mana beliau dapat capai sales RM1.19juta pada bulan Ogos 2020?? Meh baca story beliau..

Beliau bukan buat-buat terus jadi. Banyak cabaran yang beliau hadapi tapi yang buat beliau berubah adalah kerana ibunya. Beliau tak sanggup nak lihat ibunya bangun jam 4.30 pagi menyiapkan barang niaga untuk menyara beliau dan abangnya yang masih belajar.

Takkan nak nak biarkan ibunya terus kerja keras untuk membesarkan mereka? Takkan seorang anak sanggup tengok ibunya bersusah-payah besarkan anak-anak seorang diri?? Anak jantan kot, takkanlah beliau sanggup tengok ibunya buat semua seorang diri.

Sebab itu, beliau nekad untuk mula semula. Beliau tundukkan egonya jauh, buang rasa degil dalam diri dan beliau sendiri cakap “Kalau kau betul-betul nak ubah nasib keluarga kau, tuntutlah ilmu perniagaan walaupun tahu ada cabaran”. Beliau start from Zero walaupun setiap hari ujian yang berbeza-beza datang. Tapi takpa beliau nak atau tak kena hadap juga demi masa depan keluarga.

Beliau dah tak sanggup nak biarkan ibunya terus berniaga. Sampai bila nak macam tu? Sebab itu, beliau start pergi belajar bersama Tuan Najib Asaddok. Mulanya dengan program Roket Pemasaran Momentum Nak Tarik Pelanggan (RPM). Nak tahu ke nak tahu berapa kali beliau join program RPM?? Beliau join program RPM sebanyak 5 kali beb!!!

Dah kali ke 5 join program RPM baru dia nak teruskan ke next journey Advance Roket Bisnes (ARB). Lepas je beliau join program ARB beliau rasa menyesal sebab kenapa dari awal lagi beliau tak mula bertindak. Sebab dulu sibuk asyik fikir duit yang ada nak rolling modal. Tapi lepas je beliau join program ARB semuanya berubah.

Beliau start buat live walaupun mula-mula malu juga tapi disebabkan beliau trust the process dan buat jer apa yang Tuan Najib Asaddok itu yang buatkan sales beliau grow. Beliau tak lupa juga untuk buat like marketing dan gunakan copywriting untuk tarik ramai lagi pelanggan. Dahsyat ke dahsyat?? Jual rempeyek je pun. Makanan yang orang kata kira lagend juga..

Lepasnya beliau follow je apa  yang Tuan Najib Asaddok ajar, sebelum progam ARB ejen yang beliau ada lebih kurang 30 orang je. Hari demi hari team bertambah dan sekarang beliau mempunyai 5 orang leader dan 567 orang ejen, amazing giler. Alhamdulillah sekarang beliau rasa apa yang ibunya nak insyaAllah boleh ditunaikan. Bukan itu sahaja, bila ejen dah ramai of course sales turut meroket. Anda nak ke nak tahu berapa sales beliau sehingga bulan Ogos ini??

Alhamdulillah beliau dah capai 1juta pertamanya pada tahun ini. Sales beliau mencecah RM1.19juta. Jual rempeyek je boleh dapat sales RM1juta. Anda yang berniaga bertahun-tahun dan jual bermacam-macam makanan ringan ada capai sales macam Tuan Marzuki??

Kalau anda nak jadi macam Tuan Marzuki, jom teruskan journey anda bersama Tuan Najib dan team Momentum dalam program Advance Roket Bisnes (ARB) stuktur copywriting, macam mana nak kenal emosi pelanggan dan macam mana anda nak buat pelanggan beli tanpa anda menjual.

Kalau anda betul-betul nak join ARB kali ini. Anda boleh pergi ke website –> www.nakbimbingan.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !