fbpx
blog najib asaddok

Menyantuni Orang Tua

Menyantuni Orang Tua

Hari ni saya nak share family belah suami saya memang rajin masak, buat kuih, kek, biskut dan banyak lagi. 

Saya tahu bila saya banyak makan makanan manis tu akan menyumbang kepada kalori yang tinggi tapi ada satu benda yang lebih berbaloi daripada kita fikir nak kurus. 

Saya memang nak diet dan jaga pemakanan tapi kalau ada beberapa alasan, saya akan ketepikan keinginan saya tu termasuk lah dalam kita nak menyantuni orang tua. 

Mak mertua saya ni kalau dia hantar kuih, kadang-kadang depan dia saya makan walaupun masa tu saya dah kenyang.  

Korang rasa saya menyesal tak? Tak, saya tak menyesal pun sebab saya rasa dah jalankan tanggungjawab sebagai menantu. 

Ingat ya, rumahtangga ni bukan kita berkahwin dengan suami sahaja tapi kita juga berkahwin dengan seluruh ahli keluarganya. Menghormati mereka sama seperti kita hormat pada suami kita. 

Korang dapat sesuatu? Saya tahu bukan mudah untuk sesetengah orang nak masuk dalam keluarga yang baru. Kita kena ambil masa untuk adapt dan blend tapi percaya lah sampai satu masa, insyaAllah kita akan disayangi.

Saya dan Team Momentum memang serius nak bantu korang naikkan jualan bisnes. Jom join channel telegram untuk tahu lebih lanjut apa program kami yang terdekat ni di —> www.TelegramNajib.com

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !