fbpx

Kena Sayang Diri Sendiri Dulu

Kena Sayang Diri Sendiri Dulu

Hari ni saya nak share tentang kita kena sayang diri sendiri dulu sebelum kita belajar untuk sayang orang. 

Kadang-kadang Allah swt dah bagi yang the best dah tapi kita ni manusia kurang bersyukur, kita suka tengok apa yang ada pada orang lain. Ini saya cakap termasuk diri saya sendiri. 

Saya kira sebelum Allah swt bagi ujian pada kita, why not kita belajar bersyukur dengan apa sahaja yang Allah berikan pada kita. Jangan sampai kita lupa benda ni.

Saya share cara yang kita boleh buat sebagai tanda kita bersyukur ialah kita jaga diri dengan betul. 

Zaman sekarang ni ramai orang ada penyakit hati sebab terlalu cemburu dan iri hati pada orang lain. Daripada fikir orang lan, lebih baik fokus untuk tambah baik hidup kita, hidup pasangan, keluarga dan anak-anak. 

Sebab tu kita kena doa siapa yang sibuk nak dengki kita ni, hidup bahagia supaya dia tak sibuk nak kacau kita. Korang dapat sesuatu daripada apa yang saya share ni?

Orang yang bahagia ni dia akan sentiasa bersyukur dan tak dengki orang lain. Kita kena yakin bahawa kita dah buat yang terbaik. 

Saya dulu stress fikir masalah yang remeh tapi Alhamdulillah sekarang saya memang nak jadi manusia yang lebih bagus, lebih penyayang dalam masa yang sama saya dah suami cipta bahagia.  

Saya dan Team Momentum memang serius nak bantu korang naikkan jualan bisnes. Jom join channel telegram untuk tahu lebih lanjut apa program kami yang terdekat ni di —> www.TelegramNajib.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !