fbpx
blog najib asaddok

Masa Dia Join Dulu Memang Tak Ada Bisnes Langsung

Masa dia join dulu memang tak ada bisnes langsung

Pernah dengar ke ayat ni?

 

Saya nak join tapi saya tak ada bisnes lagi, boleh ke?”.. Saya pernah. Sebab hampir setiap tempat yang saya pergi mesti ada orang tanya macam ni. Tu yang tetiba teringat kisah Puan Masha ni. Dia start join dan belajar tahun 2017 dan masa tu tak ada bisnes pon. 

 

Dia hanya join untuk dapatkan idea. Masa ni dia nak buat sesuatu sebab suaminya lagi 4-5 tahun je nak pencen. Saya tanya jugak dari mana kenal saya kan. Dia jawab sebab saya selalu lalu lalang dekat Facebook. 

Bila dah join kelas dan dapatkan bimbingan, Puan Masha ni ambil tindakan untuk buat bisnes. “Sifu ajar kita kena cari followers dan sharing kebaikan dalam page, so saya ikutlah satu persatu”..

Dia tak tahu guna laptop dan internet canggih-canggih ni. Semuanya anak nya yang bantu dan buatkan. Dari buatkan Facebook page, tarik followers dan semua lah. Dia juga hantar anak nya untuk belajar dan dibimbing oleh saya dan Team Momentum. 

Lepas dah ada Facebook page, dia mula buka pet shop dan jual produk sendiri (makanan kucing). Dia terkejut sangat pada permulaan dia mendapat sambutan yang hangat dari followers di Facebook. Alhamdulillah, berkat dua tahun praktikkan ilmu masa awal-awal belajar, Puan Masha berjaya buat jualan antara RM50,000 dan RM60,000. 

Dia fikir sampai bila nak maintain sales macam gini je kan. Sebab dia decide untuk dibimbing dalam circle Ultimate. Dalam masa 6 bulan berniaga dia dapat keluarkan lori untuk memudahkan bawa barang dan pengangkutan ke sana ke sini. Bukan tu je, dia dapat beli kereta idaman yang dia nak selama ni. 

 

Bila orang tanya apa kunci yang dia buat sehingga berjaya sehingga hari ni. Dia teringat ayat saya “kalau tak ada followers macam mana nak berniaga”.. Sebab ni lah dia mula buat tindakan dan hasilnya dapat kita tengok hari ni. Dia dah ada 173 Ejen Malaysia.

Anda nak saya bantu untuk dapatkan idea macam Puan Masha? Jom saya bantu di www.MomentumBisnes.com

 

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !