fbpx

Kisah Orang Tua, Budak Pemarah & Gajah Penakut…

Kisah Orang Tua, Budak Pemarah & Gajah Penakut

Hari ni saya nak bagi korang 3 kisah inspirasi dan ini juga salah satu benda yang saya suka iaitu dengar cerita even dalam nota saya, salah satu benda yang saya buat adalah saya tuliskan cerita yang saya pernah baca. 

Sometimes saya akan edit dan tambah baik mengikut pengalaman saya sendiri. Jadi korang nak ke nak dengar kisah yang saya nak cerita hari ni?

Saya faham ramai yang berada dalam keadaan struggle, tertekan dan give up bila buat banyak benda tetapi tak menjadi. Saya sentiasa percaya kita kena buat benda yang kita tak pernah buat supaya dapat benda yang kita tak pernah dapat. 

Ramai orang ingat dia dah buat benda yang betul tetapi masih tak ada hasil. Korang pernah terfikir kenapa? 

Sebab ramai orang tak pernah buat benda yang dia tak pernah buat. Contohnya banyak sedekah, santuni jiran, santuni orang tua, perbaiki mindset dan banyak lagi. 

Cerita yang pertama, saya nak mulakan dengan kisah orang tua yang bijaksana dan semua orang memang kenal dia seorang yang bijak.

KISAH ORANG TUA

Ramai penduduk kampung datang cerita masalah yang mereka hadapi. Kemudian orang tua ni fikir apa benda nak buat supaya orang kampung ni happy dalam masa yang sama bagi mereka ni sentap sekali…

Jadi orang tua ni, hiburkan dengan satu lawak. Kemudian kali kedua dia buat lawak yang sama tetapi orang tak gelak pun, mereka hanya sengih hehehe dan kali ketiga dia buat lawak yang sama juga. Dia buat orang pelik dan semua orang tak gelak pada lawak yang sama, jadi orang tua ni kata “Aku buat lawak yang sama, kau tak boleh nak gelak dengan satu lawak yang sama tetapi korang ni selalu menangis dengan masalah yang sama”.

Korang dapat sesuatu daripada cerita ni? Nak ke nak saya sambung cerita lagi? Jom tonton video Sarapan Minda Momentum yang berikan ni sampai habis.. Boleh ke boleh?

So, adakah korang belajar sesuatu daripada semua kisah orang tua yang saya cerita kan ini? Saya harap ini dapat membantu sebab sebenarnya korang boleh buat, “if you think you can, you can”. 

Saya nak jemput korang join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Strategi FB Ads Capai RM10,000 Pertama yang bakal berlangsung tak lama lagi pada 21 & 22 Ogos 2021.

Boleh segera daftar di —> www.NakTarikPelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !