fbpx

Jururawat Bengang Tak Mampu Nak Tolong Family Time Susah

Stephenia Shania

Pernah Rasa Pengalaman Perit Kerja Kebun, Stephenia Tak Nak Family Hidup Susah Lagi

Sebagai anak, mesti anda pernah ada impian nak bahagiakan family kan? Sama juga nasib yang terjadi dekat Stephenia ni. Beliau rasa sedih dan terkilan bila family susah tapi beliau tak mampu nak tolong family. Beliau hanya mampu tengok je. Kalau anda berada di tempat beliau, mesti anda juga akan rasa apa yang beliau rasa. 

Stephenia Rinius ni merupakan anak kelahiran Keningau,Sabah. Beliau merupakan ejen produk dan menggunakan personal branding Shania. Dalam masa yang sama dia bekerja sebagai seorang jururawat di hospital. Kiranya beliau buat bisnes ni secara part-time sahaja. Tapi ni bukan penghalang untuk beliau buat sales yang banyak dalam bisnes. 

Perkara yang paling beliau tak boleh lupakan, keluarga di kampung bekerja di kebun kelapa sawit untuk sara kehidupan. Ayahnya terpaksa lalu jalan yang licin untuk ke kebun setiap pagi. Sebagai anak, timbul rasa kasihan dan simpati. Kalau boleh, beliau nak sara keluarga. Beliau tak nak hidup keluarganya susah. Sebab tu beliau nekad untuk buat bisnes dan pergi belajar. 

Bermula dari kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM), Stephenia belajar perkara baru. Beliau rasa seolah-olah dirinya tak tahu semua benda. Sebelum ni beliau hanya guna Facebook profile untuk berniaga. Kesilapan yang beliau buat, beliau akan promote ke semua group whatsapp untuk ajak orang beli produk yang beliau jual. 

Tanpa berfikir panjang dan tak nak terus melebur duit, beliau beranikan diri untuk ke next journey iaitu Advance Roket Bisnes dan Platinum. Kalau sebelum ni sales Stephenia stuck, alhamdulilah win terbaru sehingga bulan November ni, sales Stephenia dah mencecah RM1.2 Juta. 

Woww, siapa sangka bekerja sebagai jururawat dan bisnes secara part time je, tapi mampu buat sales gila-gila. Nak tahu apa benda betul yang beliau buat?

Beliau start tukar dari Facebook Personal ke Facebook page. Selain tu, beliau betulkan branding untuk bagi orang tahu dan kenal produk beliau. Beliau juga start untuk buat Facebook Live. Kalau dulunya malu dan tak yakin nak buat Live, sekarang Stephenia rajin untuk buat Live. Beliau yakin, sales nya naik mencanak disebabkan info yang beliau share dalam Live tersebut.

Semuanya akan jadi mudah bila kita start buat sesuatu yang kita tak pernah buat. Kalau kita nak capai apa yang kita inginkan, benda pertama ialah kita perlu buat TINDAKAN. Cabar diri untuk keluar dari zon yang selesa. 

Saya nak bantu anda dengan beri E-Book Strategi Capai RM10,000 Pertama Guna Facebook secara PERCUMA jer. Boleh download di www.naktarikpelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !