Ikuti Kisah Sedih “Mr. Bean” Yang Dihina Hodoh & Gagap

Ikuti Kisah Sedih Mr. Bean Yang Dihina Hodoh & Gagap

Siapa ingat lagi waktu kecil dulu bila waktu petang je kita dah ready duduk depan televisyen nak tengok cerita kartun.. Siap berebut remote tv dengan adik beradik yang lain.

Kalau tak cerita shinchan, doraemon kita akan tengok Mr. Bean. Memang nostalgia betul zaman tu, cerita dan lagu dah start je confirm tak pandang kiri kanan. Hehehe memang syok habis! Rindu kalau ingat balik zaman kita kecil dulu kan..

Rowan Atkinson atau lebih dikenali sebagai “Mr Bean” ni datang daripada keluarga yang sederhana. Dia terkenal dengan lakonan tanpa suara dengan anak patung teddy bear kecil dan kereta katak warna hijau.

Siapa sangka di sebalik kejayaan lakonan Mr Bean yang selalu buat lawak ni sebenarnya ada cerita sedih yang tak ramai orang tahu…

Betapa kuatnya semangat Rowan Atkinson untuk terus berdiri sampai hari ni sebab masa sekolah dulu dia selalu dibuli dan diejek “Alien” sebab rupa dan masalah percakapannya iaitu gagap.

Kisah sedih dia tak berhenti setakat tu, lepas dia sambung belajar di Oxford University, dia mula minat dalam bidang lakonan tapi banyak kali kena reject sebab dia tak dapat perform dengan baik disebabkan masalah percakapan yang dia alami.

Bayangkan kalau kita di tempat Rowan Atkinson ni mesti kita give up dan menangis tepi bucu katil kan? Tapi dia tak pernah putus asa sebab dia yakin mampu buat apa jer yang dia suka tanpa fikirkan pandangan orang lain. 

Tak lama lepas tu, dia berjaya bawa diri ke siaran televisyen dan bermula lah show pertamanya iaitu Mr. Bean. Walaupun waktu tu dia tak berapa yakin tapi dia buat jer!

Budak gagap yang orang sangka tiada masa ni depan dulu sekarang dah berjaya menjadi pelakon terkenal dunia beb! Kalau tengok cerita dia banyak kali memang tak bosan dan confirm kita akan ketawa tak ingat dunia.

Rowan Atkinson dah berjaya buktikan nak berjaya tak perlu jadi perfect dan handsome tetapi benda paling penting ialah berusaha untuk bertindak, kuatkan semangat dan jangan pernah putus asa.

Sama juga macam bisnes, mustahil untuk kita berjaya kalau tak melalui fasa kegagalan. Saya faham ramai yang terkesan daripada wabak Covid-19, tak boleh buka kedai, sales sendu dan pelanggan langsung tak ada.

Tolong jangan give up sebab masih ada harapan untuk korang selamatkan bisnes. Boleh ke beri peluang pada saya dan Team Momentum untuk bantu korang naikkan jualan ketika PKP dan lockdown kali ni?

Jom start your journey dengan daftar kelas daftar kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Strategi FB Ads Capai RM10,000 Pertama yang akan berlangsung 21 & 22 Ogos 2021 (Sabtu & Ahad). Tak lama je lagi ni, korang jangan lepaskan peluang tau. 

Segera daftar di www.NakTarikPelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !