Najib Asaddok
  • Utama
  • Kisah Inspirasi
  • Hubungi
  • Tentang Kami
No Result
View All Result
  • Utama
  • Kisah Inspirasi
  • Hubungi
  • Tentang Kami
No Result
View All Result
Najib Asaddok
No Result
View All Result
Home roketresult

HURU-HARA SEBAB SETIAP HARI ADA JOB KATERING HINGGA 10 KATERING. APA YANG BERLAKU SEBENARNYA?

Mohd Najib by Mohd Najib
July 8, 2019
in roketresult
0 0
0
HURU-HARA SEBAB SETIAP HARI ADA JOB KATERING HINGGA 10 KATERING. APA YANG BERLAKU SEBENARNYA?
Share on FacebookShare on Twitter

‘Dulu buat katering macam bermusim jer tapi lepas berguru katering bukan lagi bermusim,
dah jadi huru hara setiap hari, apa dah jadi ni?

Puan Norhafizah dan page facebook beliau Zai Sri Gemilang ini beroperasi di Seksyen 7 Shah Alam dah alami huru hara bisnes.

Kenapa ya?

Ye lah, mana taknya dulu katering hanya hujung minggu saja dan macam bermusim, itupun satu dua tempat sahaja. Staff pun boleh releks-releks lagi, tapi sekarang Alhamdulillah dah huru-hara sebab setiap hari ada job katering hingga 10 tempat katering sampai staff beliau pun
huru-hara nak handle.

Pencapaian ni rasa macam tak percaya oleh Puan Norhafizah. Sebab dulu beliau memang tak tahu nak buat marketing. Beliau fikir marketing hanya beri flyers dan ketuk-ketuk pintu rumah orang untuk sampaikan maklumat yang beliau ada servis katering.

Cabaran besar hadapi dulu adalah nak dapatkan sales dan nak kekalkan sales dalam bisnes. Anda ada kawan rasa macam tu?

Alhamdulillah bila dapat nasihat daripada Tuan Najib Asaddok. Bisnes lebih meroket, sebab dulu tak ada arah tuju dalam online marketing.

Pencapaian paling tertinggi beliau pada tahun ni pada April 2018 ialah RM530,000. Hanya dalam masa sebulan sahaja? Dan beliau telah pun capai RM1Juta pertamanya tahun ni.

Dulu sebelum belajar online marketing dan dapatkan strategi yang tepat dan betul, pencapaian tertinggi hanya pada bulan hari raya jer. Ni lah masalah utama bila tak consistent dalam marketing. Sebab bisnes yang terbaik adalah kekalkan momentum dan teruskan meroket!

Beliau pernah di jemput untuk menyediakan katering kepada artis popular tanah air dan juga pernah sedikan katering untuk Yang Di Pertuan Agong.

Sebab tu, Puan Norhafizah berusaha untuk duduk dalam kelas dan serah diri di jerung bersama rakan lain dalam siri program Momentum Internet bersama dengan Tuan Najib Asaddok dalam Ultimate Plus Circle program setahun kami.

Beliau beritahu, kenapa perlu terus berada dalam circle positif? Sebabnya memang biasa dalam bisnes ada cabaran, dan bukan senang nak hadapi bila tidak ada Mentor yang banyak pengalaman, result dalam bisnes dan marketing untuk bantu beliau roketkan bisnes pada tahun 2018 ni.

Adakah anda orang seterusnya yang bakal jadi seperti beliau? Pastikan anda tonton video ini untuk tahu story beliau, dan anda mungkin akan jadi seperti beliau. Setiap orang ada potensi untuk berjaya dalam bisnes.

Facebook Comments
Mohd Najib

Mohd Najib

Next Post
DULU MENANGIS SEBAB SALES JATUH, TAPI SEKARANG MENANGIS SEBAB DAH TAK TERLAYAN PELANGGAN.

DULU MENANGIS SEBAB SALES JATUH, TAPI SEKARANG MENANGIS SEBAB DAH TAK TERLAYAN PELANGGAN.

Recommended For You

Raih RM30 Sehari, Bisnes Satay Celop dan Roti Canai Terus “Bungkus”

Raih RM30 Sehari, Bisnes Satay Celop dan Roti Canai Terus “Bungkus”

June 14, 2022
Mana nak letak muka, bila bisnes anda terpaksa tutup?

Mana nak letak muka, bila bisnes anda terpaksa tutup?

June 8, 2022
Impian Vellfire bukan angan angan kosong

WOW!! IMPIAN KERETA VELLFIRE 2023, DAH CAPAI TAHUN NI?!

May 24, 2022
Lebih 15 Tahun Buat Bisnes, Sales Tak Bertambah, Hutang yang bertambah

“Saya duduk dekat belakang, nampak Tuan Najib kecil jer kat depan”….

March 29, 2022
Facebook Twitter Instagram

Tentang Kami

Saya seorang usahawan internet sepenuh masa & trainer kepada ribuan usahawan. Saya memulakan perniagaan internet ni sejak tahun 2009 hingga kini. Dapatkan Tips, Motivasi & Inspirasi dari Blog saya ini. Dinukilkan khas untuk anda!

Kategori

MOMENTUM INTERNET (1079998-A) © 2021 ALL RIGHTS RESERVED​

No Result
View All Result
  • Utama
  • Kisah Inspirasi
  • Hubungi
  • Tentang Kami

MOMENTUM INTERNET (1079998-A) © 2021 ALL RIGHTS RESERVED​

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In