fbpx
blog najib asaddok

Huru-Hara Sebab Setiap Hari Ada Job Katering Hingga 10 Katering. Apa Yang Berlaku Sebenarnya?

‘Dulu buat katering macam bermusim jer tapi lepas berguru katering bukan lagi bermusim,
dah jadi huru hara setiap hari, apa dah jadi ni?

Puan Norhafizah dan page facebook beliau Zai Sri Gemilang ini beroperasi di Seksyen 7 Shah Alam dah alami huru hara bisnes.

Kenapa ya?

Ye lah, mana taknya dulu katering hanya hujung minggu saja dan macam bermusim, itupun satu dua tempat sahaja. Staff pun boleh releks-releks lagi, tapi sekarang Alhamdulillah dah huru-hara sebab setiap hari ada job katering hingga 10 tempat katering sampai staff beliau pun
huru-hara nak handle.

Pencapaian ni rasa macam tak percaya oleh Puan Norhafizah. Sebab dulu beliau memang tak tahu nak buat marketing. Beliau fikir marketing hanya beri flyers dan ketuk-ketuk pintu rumah orang untuk sampaikan maklumat yang beliau ada servis katering.

Cabaran besar hadapi dulu adalah nak dapatkan sales dan nak kekalkan sales dalam bisnes. Anda ada kawan rasa macam tu?

Alhamdulillah bila dapat nasihat daripada Tuan Najib Asaddok. Bisnes lebih meroket, sebab dulu tak ada arah tuju dalam online marketing.

Pencapaian paling tertinggi beliau pada tahun ni pada April 2018 ialah RM530,000. Hanya dalam masa sebulan sahaja? Dan beliau telah pun capai RM1Juta pertamanya tahun ni.

Dulu sebelum belajar online marketing dan dapatkan strategi yang tepat dan betul, pencapaian tertinggi hanya pada bulan hari raya jer. Ni lah masalah utama bila tak consistent dalam marketing. Sebab bisnes yang terbaik adalah kekalkan momentum dan teruskan meroket!

Beliau pernah di jemput untuk menyediakan katering kepada artis popular tanah air dan juga pernah sedikan katering untuk Yang Di Pertuan Agong.

Sebab tu, Puan Norhafizah berusaha untuk duduk dalam kelas dan serah diri di jerung bersama rakan lain dalam siri program Momentum Internet bersama dengan Tuan Najib Asaddok dalam Ultimate Plus Circle program setahun kami.

Beliau beritahu, kenapa perlu terus berada dalam circle positif? Sebabnya memang biasa dalam bisnes ada cabaran, dan bukan senang nak hadapi bila tidak ada Mentor yang banyak pengalaman, result dalam bisnes dan marketing untuk bantu beliau roketkan bisnes pada tahun 2018 ni.

Adakah anda orang seterusnya yang bakal jadi seperti beliau? Pastikan anda tonton video ini untuk tahu story beliau, dan anda mungkin akan jadi seperti beliau. Setiap orang ada potensi untuk berjaya dalam bisnes.

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !