fbpx
blog najib asaddok

Dihalau Ketika Berniaga Kecil-Kecilan Untuk Cari Duit Sekolah Anak

Niaga kecil

Berniaga dan buat bisnes ni pilihan. Terlalu perit perjalanan bisnes yang dilalui Rahimah Osman sehingga bila dia ingat balik boleh buatkan dia sedih dan ni kekuatan untuk dia bangkit sehingga sekarang. 

Merupakan pengasas kepada produk minuman yang diberi nama Arab Marketing, Puan Rahimah buat bisnes untuk meringankan beban suami. Bercerita tentang waktu dulu dulu dia baru nak mula berniaga, perit bila dia dihalau oleh seorang pakcik ketika berniaga di satu tempat. Dia terpaksa berpindah randah sambil membawa barang jualan. Terkilan dan sedih sangat waktu tu. 

Dia juga pernah ikut suami berniaga dan balik sampai dua tiga pagi. Bila dah penat berniaga seharian, diuji pula dengan kereta rosak di tengah highway. Rahimah tak nak benda ni terus berlarutan dan dia perlu buat sesuatu untuk ubah nasib hidup. 

Satu hari ketika dia scroll Facebook, dia mula nampak ramai peniaga yang dah dibimbing dan buat keputusan join Roket Pemasaran Momentum (RPM )tanpa bertangguh. Kesusahan yang dilalui bantu dia bekerja dengan lebih keras lagi.

Dia bersyukur dengan peluang kedua yang datang untuk dia buat lebih baik dalam bisnes. Bimbingan dan tunjuk ajar buatkan wanita ni berjaya buat sales lebih dari RM15,000 sebulan. Kini sales sebulan dia mampu cecah sehingga RM50,000. 

Peningkatan demi peningkatan buat dia dapat capai banyak benda antaranya, dapat tunaikan umrah, dapat naikkan gaji pekerja. Kalau dulu tak ada kedai, sekarang dapat beli kedai sendiri untuk dia dan team berniaga. Dan Alhamdulilah, dia mampu beli kereta baru untuk kemudahan keluarga.

Peluang kedua sentiasa ada buat anda yang berani untuk beri ruang dan buat tindakan dalam diri dan bisnes. Jom bagi peluang untuk saya bimbing anda, segera klik www.NakTarikPelanggan.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !