fbpx
blog najib asaddok

Dari Pekerja Warung Ke Pengarah Syarikat.

Dari Pekerja Warung Ke Pengarah Syarikat.

Hari ni saya nak kongsikan kisah peniaga warung. Kenapa warung? Sebab ini adalah kisah saya berniaga di warung dulu bantu arwah embah saya. Haaa, pada siapa yang tak tahu, embah ni juga panggilan untuk nenek. 

Saya nak share kisah saya bagaimana Allah susun hidup saya daripada berniaga warung sehingga ada syarikat sendiri.. 

Saya kerja di warung dalam jangka masa yang lama, seingat saya adalah hampir 10 tahun. Lama kan? Seawal umur saya 5 tahun sampai 15 tahun. 

Korang nak ke nak saya share lebih lagi? Mula-mula berniaga di warung dulu saya ambil upah cuci pinggan dengan bayaran RM0.50. Dulu RM0.50 ni dah kira banyak.

Bila kumpul setiap minggu, jadi banyak dan saya boleh beli apa yang saya suka nak beli.. 

Saya cerita kisah ni sebab nak ingatkan bahawa siapa kita sekarang adalah siapa kita yang dulu.. Macam mana korang berfikir, bertindak dan buat keputusan semua ni dah di didik sejak kecil dulu. 

Saya nak kaitkan dengan apa yang Allah swt beri kepada saya sekarang, jujur saya cakap tak ada apa yang boleh saya banggakan sebab ini semua adalah harta dunia.

Harta dunia ni kita kena letakkan di tangan bukan di dalam hati sebab nanti kita akan tinggalkan semua ni. Yang ikut kita ke alam kekal nanti hanyalah amalan, ilmu bermanfaat dan doa anak yang soleh solehah. 

Nak tahu lebih lanjut lagi kisah saya? Jom saya ceritakan serba sedikit dalam video ni..

Jom bertindak sekarang dengan jadi yang terawal untuk rebut peluang pada 28 September 2021 dari kami di www.naktarikpelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !