fbpx
blog najib asaddok

Cara Nak Elak Pelanggan Cakap Mahal

Cara Nak Elak Pelanggan Cakap Mahal

Ramai peniaga yang bengang dengan keadaan hidup sekarang terutama sekali di musim lockdown ni, ramai orang yang PM tapi tak ada satu pun yang sangkut untuk membeli. Ada je alasan “nanti fikir dulu la, mahal sangat la”

Topik yang saya nak bagi hari ni ialah macam mana nak nampakkan value kita supaya orang tak kisah nak bayar berapa pun harga.

Apakah sebenarnya usahawan atau peniaga ni yang gagal untuk buat sehingga menampakkan produk dia tu mahal.. Agak agak kenapa tu? Why?

Jadi saya nak anda bersedia dengan perkongsian saya ni.. Contoh kalau saya kata nak jual air sirap ais dengan harga RM5. Adakah anda rasa produk ni murah ke mahal? Mesti ada yang cakap “Apa ni air sirap ais RM5, nak meninggal ke apa?”

Saya nak terangkan macam ni sebab dalam kepala otak kita ni selalu ada roadblock, bila dengar orang cakap mahal la, terus rasa nak give up kemudian cuba nak jual barang RM1 lepas tu cakap lambat la nak untung, lambat lah nak kaya.

Jadi saya nak bagi anda kefahaman, so apa beza orang rasa barang kita mahal dengan murah ni? Senang macam ni orang bayar sesuatu benda bila dia nampak value dia atau kita panggil nilai apa yang dia dapat sesuatu benda tu..

Orang nampak quality dan value, sebab tu air sirap rm5 orang kata mahal sebab kita tak nampak value dan brand dia tapi cuba kita modified sikit letakkan barang tambahan, letak extra value. Baru la orang tak rasa mahal. Anda faham ke faham ni?

Bila kita nak buat sesuatu kena nampakkan berbaloi, kena nampakkan nilai produk atau perkhidmatan yang kita buat.. Nampakkan value dan apa manfaat kepada orang. Explain betul-betul yang boleh menarik emosi dia yang buat dia rasa penting.

Produk yang mahal pun boleh nampak murah sekarang. Amacam? Nak ke nak saya bagi lebih lagi? Jom tonton video ni untuk tahu cara nak elak pelanggan cakap mahal..

Anda nak ke nak saya dan Team Momentum bantu? Jom dapatkan bimbingan selama 30 hari bersama saya dan Team Momentum.

Nilai asalnya RM10,000 tapi atas dasar solidariti kami, anda hanya perlu laburkan RM20 sahaja. Dapatkan segera di https://naktarikpelanggan.com 

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !