fbpx
blog najib asaddok

BUKAN SENANG BILA SUAMI BERHENTI KERJA SEBAB NAK FOCUS BISNES

Ada yang kata bisnes ni mudah, semudah ada modal dah boleh mula bisnes, tapi… sebaliknya yang berlaku.

Anda tau ke tau semua ni menyebabkan ramai usahawan yang stress, rasa give up.. ada tu sampai nak bunuh diri sebab rasa diri tak berguna. Bukan senang bila suami berhenti kerja sebab nak focus pada bisnes.

Inilah yang berlaku kepada anak murid saya, Pn Ramona & Tuan Faidzil Alang.

Berbekalkan pengalaman sebagai seorang pelumba kereta, mereka mulakan bisnes Woksyop Suspension Kereta. Dah lebih 5 tahun mereka ni berniaga tapi sales hanyalah mampu capai RM20,000-RM30,000 sebulan.

Bukan tak bersyukur, tapi jumlah sales banyak tu mana cukup untuk bisnes yang beroperasi di Lembah Klang. Nak bayar sewa kedai, gaji pekerja, supplier lagi… anda rasa? Cer fikir..

Saya rasa anda akan lebih faham dan rasa perasaan mereka jika tengok sharing mereka dalam video dia ketika team saya datang terjah baru-baru ini ke Woksyop mereka. Alaa… anda spend masa 3-4 minit jer tengok dan akan beri kesan kepada hidup anda mungkin 3-4 tahun ke depan.

Amacam?

Saya pun amik tisu masa tonton sharing anak murid saya ni founder kepada brand Fawster. Tapi perkara membanggakan saya apabila sales mereka sekarang ni dah mencapai RM80k-RM94k sebulan, satu pencapaian yang sangat bagus untuk bisnes mereka.

Bukan apa, teringat ketika saya mulakan bisnes jugak satu masa dulu. Tak tahu nak fokus apa, tak tau nak buat pelanggan berminat. Ramai pelanggan asal cerita jer terus cabut.

Saya jugak cari ada tak mereka yang Jutawan ni nak mengajar saya supaya sales saya naik, tapi pencarian tu menghampakan sebab tiada yang nak ajar. Cubalah anda Google jika ada.

Ada juga yang kata tak yah gi belajar, Google jer. Saya dah buat! Bila saya key in keyword ‘tarik pelanggan’ ada 8 juta carian saya jumpa. Masalahnya mana satu teknik yang betul dan boleh naikkan sales. Siapa yang nak beritau apa jalan short cut.

Mana boleh jadi bisnes ni kalau sekadar Google, kalaulah boleh dah lahir jutaan orang jadi jutawan segera!

Jadi buat bisnes ni kena tau cara pemasaran yang berkesan, jimat kos dan boleh beri kita HASIL segera! Saya nak ucapkan tahniah juga kepada lebih 3,000 usahawan yang telah mendaftar ke sesi Roket Pemasaran Momentum di 4 lokasi KL, JB, Penang, Shah Alam. Mereka ni daftar pada yuran 3 orang cuma Seringgit.

Tawaran tu telah pun ditutup dan tawaran terbaru saya adalah daftar 3 orang pada yuran RM10.
Apa yang saya nak maklumkan tawaran tu akan tamat pada hari ini Khamis 20 Jun 2019 tepat jam 11:59 malam.

Anda mungkin lihat yuran tidak mahal, seorang baru RM3.30 jika dibahagikan.
Apa saya nak beritau anda akan belajar ilmu yang sangat ADVANCE dan saya berani untuk beri jaminan pulangan wang pendaftaran tadi jika anda rasa kelas tu adalah basic sahaja.

Untuk makluman, anda yang telah mendaftar akan dijemput untuk menyertai sesi Online Class secara Zoom setiap Khamis secara percuma termasuk hari ini. Kelas dah pun mula sebelum kita bakal berjumpa pada tarikh yang telah ditetapkan. Amacam? Bestkan!

Anda boleh daftar ya di link ini
—> www.NakTarikPelanggan.com

Saya harap anda buat sesuatu untuk perubahan hidup dan perubahan pada bisnes anda. Saya percaya bisnes anda mempunyai potensi yang bagus, yang boleh lonjakkan lagi jualan anda!

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !