fbpx

Bisnes Yang Tak LAYAK Untuk Buat Online! Serius Ni !

Anda seorang business owner, founder, pengasas produk atau seorang usahawan? Ini yang anda patut tahu kenapa bisnes anda tak layak di online kan!

.

Anda adalah tak layak buat online jika

  • Sales sentiasa naik tanpa sebarang masalah
  • Kos iklan semakin turun
  • Pelanggan tak henti2 order produk/servis anda
  • Stok licin tak cukup2 sampai sekarang.

 

.

..tapi berlaku ke situasi ni?

 

.

Yang ada adalah

  • Sales nak maintain pun sakit beb
  • Kos iklan makin mahal… pulangan tak seberapa
  • Pelanggan lari beli produk lain, dari pesaing plak tu
  • Stok berlambak , risau expired jer…rugi!

 

 

.

Jadi kenapa tak guna cara pemasaran online untuk tarik & tingkatkan pelanggan lebih ramai? Apa ? Tak tau? Tak faham…. takper..takper… releks..

 

 

 

.

Saya faham..saya pun dulu tak tau.. ingat online ni nak jual ebook ke software ke… rupanya salah faham.

 

 

.

Let me explain…

 

 

 

.

Online ni adalah cara nak buat pemasaran untuk orang tahu macam mana produk/servis anda ni boleh bantu selesaikan masalah diorang. Yerlah ramai sangat orang guna online ni utk berhubung, cara info, bersosial dan macam-macam lagi lah… mungkin anda tengah baca artikel ni pun secara online…

 

Salah seorang usahawan yang hadir ke Seminar saya sebelum ni. Sewa kedai pun dah problem nak bayar, pening sales merudum tak naik-naik. Lepas apply teknik yang dia pelajari dalam seminar dan coaching session, sales meroket lebih RM200,000 sebulan. Cer tengok followers page pun mendadak naik melebihi 158,000 fans

.

Jadi dah alang-alang ramai guna online ni, maka kita nak sampaikan maklumat untuk diorang tahu kita boleh bantu dia settle masalah… Jadi kita nak mula buat pemasaran secara online adalah untuk

  • sampaikan mesej kita boleh bantu selesai masalah pelanggan
  • sampaikan info yang bantu bakal pelanggan
  • tingkatkan kepercayaan
  • beritahu  bakal pelanggan kepakaran anda

 

 

.

Jadi pemasaran online sama juga dengan cara pemasaran biasa macam TV, radio, Surat khabar , banner, flyers…dll

 

 

.

Cumanya beza dia adalah, online ni lebih

  • murah dari segi kos, bantu jimatkan wang anda
  • mesej sampai sangat pantas terus ke smartphone diorang
  • tak banyak peraturan yg leceh macam iklan tv
  • senang sampai, yerlah pengguna fb Malaysia pun dah 20 juta.

 

Butik Airish ni dulu orang tak tai pun apa bisnes dia buat, kedai krik krik takder orang datang dan dia tak tau langsung macam mana nak online kan bisnes dia. Lepas hadir seminar dan belajar dari A-Z, sales dari bawah RM10k meningkat naik ke RM200,000 sebulan dan brand jadi lebih kuat. Page dari zero followers naik mendadak ke 116,000 followers hanya guna teknik yang saya ajar dalam seminar

.

Pemasaran online ni dah bantu ramai usahawan yang dulu tak percaya cara online ni.. tapi tak salah kan nak mencuba lebih2 lagi kalau anda dah tengok resultnya. anda boleh follow fb, youtube channel saya dan tengok result usahawan yang saya bantu lonjakkan sales diorang.

 

 

.

Mulakan cara pemasaran online dan bina / tarik / dapatkan lebih ramai pelanggan berkualiti. Setiap usahawan wajib kena ada Facebook Page sendiri dan tarik semua bakal pelangggan untuk follow FB anda tu. Barulah boleh masuk pada fasa buat diorang NAMPAK anda setiap hari.

 

.

Serius dalam Seminar Roket Bisnes saya nak tunjukkan macam mana buat orang nampak 1000 kali dengan kos cuma RM1. Tak percaya? Nanti saya tunjukkan bukti dan caranya dalam seminar ya. Anda rugi besar kalau tak belajar teknik branding yang sangat POWERFUL ni.

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !