fbpx
blog najib asaddok

BISNES AKAN MENINGGAL KALAU USAHAWAN TAK BUAT 5 BENDA NI

Bisnes Akan Meninggal Kalau Usahawan Tak Buat 5 Benda Ni

Ada satu perkara penting yang korang kena tahu dan alert sebab di kalangan korang ni mungkin ada yang dah lama bisnes atau ada yang baru nak mula bisnes..

Pernah tak korang terfikir macam mana orang sekarang ni yang dah betul-betul berniaga online.. walaupun baru je bisnes tetapi dia boleh buat sales tinggi? Kalau korang perasan kita dah berada pada zaman teknologi tapi macam mana teknologi dasyat sekalipun kalau korang tak buat 5 benda ni, bisnes tu tak akan ke mana..

Penting ni korang kena tahu, kalau benda ni korang tak tahu.. Ia akan jadi satu masalah, isu dan akan jadi penghalang kepada hidup dan masa depan bisnes. Sebab tu korang WAJIB teruskan baca sampai habis. Boleh ke boleh?

BISNES AKAN MENINGGAL KALAU USAHAWAN TAK BUAT 5 BENDA NI
  1. BETULKAN MINDSET

Teknologi berubah dengan pantas tapi kalau otak dan mindset kita tak selari dengan perubahan teknologi, sampai bila pun kita masih tak boleh nak buat apa benda yang kita nak capai.

Sebagai ushawan sangat penting untuk kita betulkan mindset. Fokus pada satu perkara insyaAllah dia akan berkembang jadi banyak perkara yang kita boleh capai.. Kalau korang dah lama berniaga mungkin ini masanya korang kena buat perubahan.

BISNES AKAN MENINGGAL KALAU USAHAWAN TAK BUAT 5 BENDA NI

2. FAHAM DENGAN PERUBAHAN

Ramai usahawan yang nampak dan sedar perubahan yang berlaku tapi buat tak tahu je. Zaman sekarang ni bukan sekadar nampak tapi korang kena faham dengan perubahan semasa.

Kalau tak faham korang akan habis banyak duit, masa, tenaga dan mungkin rasa cepat give up. Pada tahun 2021 ni sangat penting untuk kita faham apa nak buat, kena tahu apa yang berubah, tujuan perubahan dan faham strategi yang nak guna bila berlaku perubahan.

BISNES AKAN MENINGGAL KALAU USAHAWAN TAK BUAT 5 BENDA NI

3. ONLINEKAN BISNES

Korang ada ke kenal usahawan yang tak nak berubah? Terlalu banyak bisikan “biawak” yang dia dengar.. “Eh, boleh ke online? Siapa nak beli? Kalau buat ni jadi ke tak?”

Haaa, kalau jadi macam ini bukan masalah pada teknologi sebab teknologi terus berjalan tapi ni daripada minda kita sendiri..

Korang kena faham teknologi berubah, facebook berubah dan pelanggan juga berubah. Sekarang ni lebih ramai pelanggan yang selesa dan percaya online ni mudah nak dapatkan produk dan perkhidmatan yang mereka nak.

4. FOLLOW THE TREND

Perubahan ni memang tak boleh buat dengan sekelip mata tapi sekurang-kurangnya cuba korang ubah cara yang korang guna sekarang sebab kita tak boleh nak capai sesuatu benda yang kita nak  sedangkan kita masih lagi guna cara yang sama.

Strategi, plan dan taktik kena ubah dan ada minda yang kuat. Kalau korang dapat kuasai minda, lebih senang dia nak capai kemenangan kalau tak dia tak jadi apa-apa

5. TRUST THE PROCESS

Ada usahawan yang tak faham kenapa kena berubah dan kenapa bila berubah tapi tak jadi? Kenapa berubah dia jadi lain? Tak ada orang beli dan orang just PM tapi lepas tu krikk krikk tak jadi apa?

Usahawan kena faham setiap perubahan kita kena faham dia dan upgrade diri kita untuk follow dia supaya nanti kita akan selari dengan perubahan dan buat perkara yang betul dan tepat

Tapi kalau kita tak faham perubahan tu, masih guna cara lama dengan cara yang tak jadi sebelum ni.. Memang lah tak jadi.

Sebab tu dalam marketing korang kena ada GURU, MENTOR atau ADVISOR yang boleh guide supaya korang faham tentang apa nak buat dan tak terus langgar dinding.. Jadi nak ke nak kalau kami bantu korang faham benda yang up-to-date, perkara yang berubah dan apa strategi yang korang nak guna? Tak susah pun, apa kata korang daftar kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Tarik 10x Ganda Lebih Ramai Pelanggan pada 6 & 7 Februari 2021 di –> www.NakTarikPelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !