fbpx
blog najib asaddok

Best Ke Buat Facebook Ads Ni.. Dilema Betul!

Best-ke-buat-Facebook-Ads-Ni-Dilema-Betul

Kegagalan ramai usahawan dan peniaga yang dah berniaga ni adalah gagal menarik ramai pelanggan.

Bila berlakunya sales tak banyak, kita kena cari puncanya terlebih dahulu ibarat kita ada kereta tapi tak dapat bergerak sebab tayar pancit. 

Sama lah macam dalam bisnes juga, cari punca kenapa pelanggan tak ramai dan sales sikit. Betulkan yang ini dulu daripada sibuk untuk buat benda lain.

Haaa, sebab tu saya nak share dengan korang bagaimana kita nak dapatkan pelanggan dan buatkan mereka percaya kepada kita dengan cara kuasai teknik Facebook Ads.

Kalau korang tanya buat Facebook Ads ni berkesan ke? Best ke? Eh! Mesti lah best sebab Facebook Ads ni adalah medium yang sangat popular sebab boleh reach sehingga 25 juta orang atau pengguna yang gunakan Facebook di Malaysia. 

Kalau korang nak tahu apa lagi yang best pasal Facebook Ads ni pastikan korang baca sampai habis tau..

  1. Mudah Digunakan

Kalau korang nak tahu Facebook Ads ni sangat mudah nak digunakan. Kalau buat di radio kena ada skrip, masuk studio recording, dengar dan bincang dengan agensi dan production. 

Tetapi bila kita gunakan Facebook, ambil je lah laptop lepas tu start search dan buat. Kita boleh buat masa tu juga dan kempen tu dah berjalan..

Itu lah yang best tentang Facebook Marketing! Amacam? Dia senang nak handle kawal dan tak perlu lah nak kena tunggu dan melibatkan ramai orang. 

Apa lagi yang best tentang Facebook Ads ni?

  1. Kos Rendah 

Kalau korang baru nak mula dan buat sorang-sorang pun masih boleh lagi handle Facebook tu dan kos juga rendah. 

Boleh bandingkan dengan kos yang kita keluarkan bila buat billboard, radio dan televisyen, boleh memakan kos yang tinggi tau. 

Dan.. Kami tahu dan faham tak semua orang mampu nak buat semua benda tu tetapi Facebook korang boleh laburkan serendah RM15 jer..

Dengan RM15 sehari korang dah boleh buat kempen yang bagus tetapi tu la tak ramai yang percaya apa yang saya kata. 

  1. Boleh Pilih Sasaran

Kita boleh pilih sasaran yang kita nak. Kalau kita buat pengiklanan yang lain tak kisah la kempen radio atau TV kita memang akan belasah je semua. Contohnya cover satu Malaysia

Sebab tu kenapa kos dia tu tinggi tetapi bila korang gunakan Facebook kita boleh pilih sasaran. Pilih customer negeri dan area mana yang korang nak. 

Korang faham ke faham tu? Ada orang yang sibuk nak tekan butang yang mana satu. Kelam kabut sangat padahal benda betul yang sepatutnya dia buat adalah fahamkan dulu macam mana nak guna.

Korang nak ke nak saya bantu lebih lagi? Saya nak jemput anda untuk join Sesi Pelancaran RPM Nak Tarik Pelanggan Edisi Strategi Facebook Ads Capai RM10,000 Pertama pada 1 Ogos 2021 (Ahad ini) jam 9.00 malam.

Boleh dapatkan info dan maklumat lanjut di —> www.TelegramNajib.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !