fbpx
blog najib asaddok

Bengang Tak Dapat Sara Keluarga, Danial Bangkit Buat Bisnes Bahulu

Bengang Tak Dapat Sara Keluarga, Danial Bangkit Buat Bisnes Bahulu

Diam tak diam hampir setahun lebih kita berada dalam fasa PKP. Walaupun ramai yang memilih untuk duduk di rumah tapi ada juga yang terpaksa keluar untuk mencari rezeki dan sesuap nasi.

Danial bin Misban berusia 27 tahun dan merupakan Founder kepada Dapur Selasih. Sebelum ni dia kerja sebagai jurulatih memanah.

Disebabkan penularan wabak Covid-19 dan PKP, dia kehilangan sumber pendapatan dalam sekelip mata dan paling mencabar bila duit tinggal RM300 jer dalam bank..

Ya Allah, dia fikir macam mana nak sara isteri dan anak yang baru lahir.. Kalau korang berada di tempat Danial mesti korang faham perasaan dia kan?

Dugaan menjadi ketua keluarga ni sama la juga macam frontliner cuma mereka bukan hero dalam episode Covid-19 tapi mereka adalah hero dalam memastikan ada rezeki di atas meja dan keperluan asas untuk keluarga.

Tertekan dengan keadaan waktu tu, Danial mula jalankan bisnes kuih bahulu resipi keluarganya.. Kalau nasib baik dapat lah RM2,000 sebulan, kalau tak jualan hanya cukup-cukup makan jer…

Berbekalkan duit yang ada, dia join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) pada bulan Februari 2021 dan dia teruskan journey ke kelas ARB dan Platinum sebab nak terus dibimbing. 

Selepas pergi belajar, dia terus bertindak untuk onlinekan bisnes di Facebook, konsisten buat Facebook Live, kuasai 4 kunci pemasaran dan give more value kepada pelanggan. 

Dalam masa beberapa bulan, sales daripada RM2,000 mula meningkat ke RM6,000 kemudian RM10,000 sebulan. Hebat kan? Jual bahulu jer..

Menurut Danial, sekarang dia tak takut nak berbelanja untuk keluarga dan win bila Ejen boleh capai RM3,000 pertama dalam bisnes, syukur Alhamdulillah.

Bayangkan apa yang jadi kalau Danial tak buat tindakan untuk pergi belajar dan ubah nasib hidup.. Apa yang akan jadi? Sudah tentu dia tak capai apa yang dia ada sekarang.

Danial dah berjaya dalam bimbingan kami, korang bila lagi? Apa kata buat tindakan sekarang dengan join kelas Kuasai Pemasaran Online (KPO) secara PERCUMA! 

Info dan maklumat lanjut boleh dapatkan dalam channel telegram saya di → www.TelegramNajib.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !