fbpx
blog najib asaddok

Belajar Merendah Diri Kalau Nak Pandai

Sebagai seorang isteri, kita jangan mengharapkan suami beri kita bahagia tapi sebenarnya kita lah yang kena cipta kebahagiaan tu.

Hari ni saya nak bercakap tentang merendah diri dalam bukan sahaja nak belajar tapi kita juga dituntut untuk jauh daripada sifat sombong. 

Saya tahu ada orang yang susah nak ucap terima kasih dan minta maaf tapi kalau korang nak tahu dua perkataan ni sebenarnya memuliakan diri kalau korang gunakan tepat pada waktu. 

Saya ajar diri saya untuk merendah diri sebab saya yakin orang yang rendah diri ni akan dapat banyak ilmu, harta kekayaan dan dapat sihat tubuh badan sebab hati dia bersih. 

Orang macam ni tak besar diri, sombong dan berlagak walaupun dia pandai. Ini yang kita kena ajar anak-anak supaya mereka hormat orang tua, bermanis muka, tegur orang tua, salam, selalu berterima kasih dan minta maaf. 

Kalau kita merendah diri dengan manusia maksudnya kita juga merendah diri dengan Allah swt. Semoga Allah nampak usaha kita yang tak seberapa ni, belajar lah untuk minta maaf kalau buat salah.

Tak kira lah kaya atau tidak, belajar lah juga ringankan mulut untuk ucap terima kasih jika ada orang lain yang berbuat baik dengan kita. 

Korang dapat sesuatu? Saya tahu ramai wanita di luar sana terutama peniaga, Ejen, Stokis atau Dropship yang tidak ada guidance untuk buat marketing online. 

Apa kata korang daftar segera kelas Roket Pemasaran Momentum Edisi Ejen Wanita : Demi Impian dan Kejayaan pada 18 & 19 Disember 2021 di www.NakTarikPelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !