fbpx
blog najib asaddok

Baru Sedar Selepas Ditegur Dengan Najib Asaddok

Baru Sedar Selepas Ditegur

Baru Sedar Selepas Ditegur Dengan Najib Asaddok.

Baru sedar selepas ditegur dengan Najib Asaddok Beliau rasa progress bisnes beliau untuk grow sangat lambat sedangkan dah 11 tahun berniaga. Beliau sangat bengang dengan usahawan lain yang baru bisnes 2-3 tahun dah ada pencapaian..


Inilah kisah Pn Khaulah seorang founder kepada D’Khaulah kek lapis. Jom saya kongsikan lagi, teruskan baca sampai habis tau..


Beliau rasa macam orang lain dah ada kedai dalam masa sekejap. Tapi beliau ambil masa 10 tahun untuk pertama kalinya beliau bukak kedai..


Sebelum ini beliau hanya berniaga di rumah.. Tahun 2020 ini baru ada kedai dan sekarang kedainya beliau jadikan sebagai kilang pemprosesan kek lapis.


Kesilapan yang pertama beliau buat selama 10 tahun adalah beliau tak belajar, tak cari mentor untuk bisnes. Selama 10 tahun tak belajar cari ilmu dan buat bisnes based on pengalaman yang tak seberapa.


Kesilapan kedua beliau rasa beliau boleh buat semua sendiri. Tak perlukan team untuk bantu.. Inilah yang buatkan beliau lambat nak grow.

Pn. Khaulah Founder kepada Dkhaulah

 

Baru Sedar Selepas Ditegur

Yang buat beliau sedar setelah di tegur oleh Najib Asaddok semasa program Roket Pemasaran Momentum di Shah Alam. Beliau rasa “selama ini tiada orang yang tegur aku”. Yelah, sebelum join RPM ini sales nak capai RM15k pun sangat-sangatlah mencabar bagi beliau..


Sebab sebelum ni beliau rasa apa yang beliau buat itu dah betul sedangkan apa yang berlaku sebaliknya..


Dari situlah beliau mula betulkan balik apa kesilapan yang beliau buat. Beliau tukar mindset yang produknya bukan hanya laku pada bulan Ramadhan sahaja, bukan bisnes bermusim..


Alhamdulillah selepas di tegur itu yang buat beliau rasa Najib Asaddok dan team Momentum yang boleh bantu beliau. Sebab itu beliau terus sign up terus ke Platinum..


Beliau korek duit yang ada semata-mata nak masuk Platinum sebab bagi beliau program ARB hanya ala carte. Dah habis program belum tentu dapat buat apa yang belajar.


Sebab itu beliau join circle Platinum. Dalam Platinum ada cikgu yang push dan guide.. Ada tempat untuk dirujuk dan beliau rasa dalam circle Platinum ini tak sempat nak down..


Waktu PKP sangat-sangat down sebab beliau dalam saringan Covid-19 selama 21 hari dan terpaksa berhentikan operasi sekejap. Kawasan yang beliau menetap antara tempat PKPD dan beliau antara orang yang bercontact rapat dengan pesakit Covid-19 . Bulan April sales agak menurun, beliau hanya dapat buat sales sebanyak RM23,560.


Tapi beliau mengganggap ini adalah masa untuk beliau dekatkan diri dengan Allah sebab sebelum ini waktu Ramadhan lah beliau sangat-sangat sibuk menyiapkan tempahan..


Alhamdulillah bulan Mei lepas beliau comeback balik… Beliau dapat capai sales untuk bulan Mei sebanyak RM76,250.. Apa yang berlaku pada diri beliau semuanya ada hikmah..Allah dah susun cantik-cantik perjalanan beliau.


Haa, anda nampak ker nampak dahsyat sales Pn Khaulah naik semula selepas waktu ini?? Sebab itu jalan down terlalu cepat, cari solution untuk selesaikan masalah..

Belum tengok lagi video Pn.Khaulah? Meh tonton video beliau.

Klik sini —-> ( Video Pn.Khaulah Ditegur Waktu RPM Terus Dapat Bina Sales! )

Di Momentum Digital, kami boleh bantu anda buat persediaan untuk Ramadhan. Jangan pening dan risau, tekan je link di bawah ▼▼▼

https://www.momentumdigital.com.my/dma/  untuk dapatkan jalan penyelesaian.

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !