fbpx
blog najib asaddok

Baru nak jadi Dropship ? Pastikan tahu 3 perkara ni sebelum mula..

Baru nak jadi dropship.. Pastikan tahu 3 perkara ni sebelum mula..

Anda mungkin stuck dari segi kewangan dan perlukan pendapat sampingan untuk nak teruskan hidup. Tengah fikir bisnes apa yang sesuai buat masa sekarang ni.

Mungkin anda berminat nak jadi Dropship satu produk atau servis. Dropship ni tak perlu nak pegang stok, hanya promote dan jual terus pada pembeli. Pembekal yang menguruskan tempahan dan penghantaran.

Sebelum anda nak jadi Dropship, anda kena tahu 3 perkara ni. Jom baca sampai habis tau.

Baru nak jadi Dropship ? Pastikan tahu 3 perkara ni sebelum mula..
  1. Betulkan Mindset

Jangan fikir yang anda bisnes ni sebab nak cepat kaya. Tukar mentaliti tu. Betulkan niat nak buat satu bisnes yang berjaya supaya dapat membantu lebih ramai orang.

Tetapkan matlamat dengan lebih jelas dari segi masa pendek dan panjang. Apa yang ingin anda capai dalam kedua – dua keadaan tu.

Contohnya, dalam 5 bulan pertama anda mahu capai jualan dalam RM 2k sebulan untuk capai RM 10k pertama. Jadi anda akan tahu berapa banyak produk yang perlu dijual dalam sebulan.

Baru nak jadi Dropship ? Pastikan tahu 3 perkara ni sebelum mula..

2. Pilih Produk Yang Sesuai

Isu sekarang ni ramai orang pilih produk salah yang bila nak mulakan dan menyebabkan duit banyak melebur. Lepastu, mula lah nak salahkan orang lain. Jadi sebelum nak mula tu kena tengok betul – betul dulu produk tu macam mana.

Anda kena cari dulu adakah produk atau servis tu dah berada di pasaran lebih kurang setahun, ada testimoni yang banyak, dan yang paling penting ada support team dari HQ.

3. Tahu Ilmu Pemasaran Terkini

Anda kena up-to-date trend terkini dalam bisnes ni. Sekarang orang ramai dah start jual online tak kan anda nak jual secara offline pula kan. Bila nak online pula anda tak tahu macam mana nak mula. Nak upah orang buatkan sales dan marketing pun tak mampu.

Sebab tu, anda kena upgrade ilmu marketing ni. Bila anda start untuk belajar anda dapat buat perkara yang betul. Dapat jimatkan kos dan dapatkan sales yang banyak.

Amacam dapat ke dapat ni ? Pastikan sebelum anda jadi dropship ataupun ejen, anda perlu tahu perkara ni tau.

Jom tambahkan lagi ilmu untuk nak gandakan jualan anda, apa kata dapatkan E-book Zero : Onlinekan Bisnes Tanpa Kos bernilai RM259 secara percuma jer di www.naktarikpelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !