fbpx
blog najib asaddok

Anda Ejen yang nak onlinekan bisnes? Bersedia dengan 5 perkara ni..

Anda Ejen Yang Nak Onlinekan Bisnes.. Bersedia Dengan 5 Perkara ni

Siapa dekat sini ejen yang baru nak berjinak-jinak onlinekan bisnes? Tapi dia tak tahu dari mana nak mula..

Yelah, nanti kalau buat itu ini tapi tak jadi juga macam mana? Kan dah buang duit lagi..

Sebab tu, preparation tu penting untuk anda yang baru mula. Bila anda ada ilmu dan guru lebih mudah untuk bisnes anda meroket walaupun jadi ejen..

Jom min sharekan 5 tip untuk anda yang baru nak mula onlinekan bisnes ni, baca sampai habis tau..

Anda Ejen yang nak onlinekan bisnes? Bersedia dengan 5 perkara ni..

 1. Mentaliti Online

Bila masuk dalam dunia online terutamanya media sosial, kita tak boleh bawa mentaliti offline marketing kedalamnya. Contoh selalu nak buat sales dalam dunia online atau digital, menjual bukan tindakan utama. Orang akan bosan dan lagi senang nak lari.

Mentaliti yang perlu ada bila dah onlinekan bisnes adalah customer always first. Kena kenal siapa pelanggan anda betul-betul. Inilah game yang jadikan Amazon sangat power dalam online.

Anda Ejen yang nak onlinekan bisnes? Bersedia dengan 5 perkara ni..

 2. Cepat berubah

Dunia online atau digital semakin hari semakin banyak perubahan. Tahun demi tahun akan ada perubahan sebab teknologi dan potensi komputer ni semakin berkembang.

Ramai orang komplen kenapa media sosial marketing macam Facebook Ads makin mahal, makin tak berkesan dan macam-macam lagi berita baru yang dia rasakan berita buruk. Tapi dia tak faham apa asasnya.

Nak berada dalam online untuk jangka masa panjang wahib faham asas dan bertindak ikut perubahan yang ada ketika tu. Kena cepat, kalau lambat, meninggal.

Anda Ejen yang nak onlinekan bisnes? Bersedia dengan 5 perkara ni..

 3. Ilmu

Dalam Roket Pemasaran Momentum (RPM) Edisi Ejen Wanita : Demi Impian & Kejayaan, pelbagai perkara yang power dan berkesan dikongsikan untuk pastikan usahawan dan peniaga yang onlinekan bisnes dia, boleh bertahan, malah berkembang untuk jangka masa panjang.

Ilmu yang dikongsikan dalam RPM bukan biasa-biasa tapi ILMU yang wajib usahawan tahu sebelum dan semasa dia onlinekan bisnes. 

Formula Online Rocket Marketing termasuk ilmu, teknik dan strateginya sangat berkesan, berikan impak tinggi dan sangat WELL PROVEN SUCCESS.

Ramai peniaga mengeluh sales tak ada masa buat online. Nah, RPM jawapannya untuk tutup pintu ‘tak tahu tu’ dan Kelas ni hanya RM30 sahaja.

Daftar segera di www.NakTarikPelanggan.com 

 4. Banyakkan sharing

Bila bisnes anda masuk dunia online atau digital, bersedia untuk menjual tanpa menjual. 

Aik, kenapa macam tu?

Dunia online atau digital tu sendiri adalah dunia perkongsian. Banyak konten yang ada dalamnya semuanya bersifat info yang orang share.

Sebab tu anda juga perlu banyakkan sharing dalam platform media sosial, seperti dalam Facebook Page. Anda kongsikan tips, info, video dan imej yang berkaita bisnes anda.

Dari situ anda mudah bina kepercayaan dan hubungan dengan audience anda. Dari situ anda akan nampak sales mula masuk satu persatu sampai anda tak boleh handle demand dan stok licin.. 

Ni namanya Content Marketing..

 5. Idea

Sebelum anda sebagai ejen onlinekan bisnes, anda wajib tahu apakah idea bila kita onlinekan, ataupun gambaran besar dunia online.

Anda perlu ada idea flow bisnes anda bila anda onlinekan. Kat mana nak bermula, apa langkah yang anda WAJIB ambil dulu sebelum sales masuk tak berhenti.

Apa ideanya?

Sebab tu Ilmu tu sangat penting dan anda boleh dapatkan Ilmu ni dalam RPM. Buang mentaliti yang rasa jadi ejen ni tak boleh dapat sales yang dahsyat. Inilah masanya untuk anda buktikan, jangan tangguh kejayaan anda lagi..

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !