fbpx
blog najib asaddok

Akhirnya saya tahu siapa yang “mengkhianati” saya selama ni…

Akhirnya Saya Tahu Siapa Yang Mengkhianati Saya Selama Ni..

Korang mesti terkejut dengan tajuk hari ni kan? Hari ni saya nak dedahkan siapa yang mengkhianati saya selama ni.

Biasa lah bila kita buat bisnes ni kita nak capai macam-macam benda tetapi tak semua orang akan senang dengan kita dan bagi sokongan. 

Saya ingat dulu bila kita cakap je dengan kawan-kawan kita nak berniaga, akan ada yang cakap “mana boleh, orang melayu berniaga ni tak boleh, cuba sedar diri sikit”.

Jadi saya nak share dengan korang hari ni siapakah yang cuba jatuhkan kita sehingga kita jadi malas, tak nak bertindak dek kerana pengkhianatan yang dilakukan. 

Saya nak cakap sebenarnya pengkhianat tu ada dalam diri kita, kalau korang tanya saya siapa pengkhianat kepada saya, saya akan cakap DIRI SENDIRI. 

Ye, saya sendiri yang menjadi pengkhianat kepada diri saya sendiri sebab kadang-kadang mulut kita cakap dan tangan kita menulis kita nak berjaya. 

Tetapi tiba satu tahap kita sendiri ada satu syndrome akan cuba gagalkan apa yang kita dah plan. Betul ke betul?

Cabaran daripada diri kita sendiri yang dahsyat gila, bukan daripada luar atau jiran tetangga tetapi daripada diri sendiri iaitu self-sabotage.

Kita janji nak buat Facebook Live esok tetapi esok nya rasa “malas, esok lah, lusa lah, malas lah nak Live sebab bukan ada orang yang tengok pun”. 

That’s why saya nak bantu korang hari ni supaya kita kenal syndrome self sabotage ni dan bagaimana kita nak hadapi benda ni?

Bila kita mengkhianati diri kita sebenarnya kita juga mengkhianati orang sekeliling terutama keluarga, pasangan dan anak-anak. Korang nak ke jadi macam tu?

Banyak sebenarnya saya nak share ni.. Pastikan korang dengar apa yang saya nak cakap ni sampai habis tau….

Nak ke nak saya dan Team Momentum bantu korang roketkan sales masa PKP ni? Get ready dengan pelancaran RPM Strategi Facebook Ads Capai RM10,000 Pertama! Dapatkan info dan maklumat lanjut di www.TelegramNajib.com

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !