7 Nasihat Cik Mad Kepada Ejen/Stokis Setelah 4 Tahun Pengalaman Follow Najib Asaddok

Haa.. Anda tahu siapa Cik Mad? Tiba-tiba masuk dalam sharing saya kalini? Banyak yang saya nak kongsikan ni.

 

Nama beliau Tuan Muhammad bin Mohd Ridzuan. Beliau adalah founder kepada Aydeer yang mempunyai ejen dan dropship sehingga mencecah 300 orang tau. Beliau sanggup berhenti kerja untuk buat bisnes. Beliau mula belajar dari video Youtube dan terus belajar melalui program Najib Asaddok pada 2017. Selepas belajar, nak tahu apa yang beliau berani buat? Pasti anda rasa tak yakin dengan tindakan tuan ni kan? Haa.. follow sampai habis tau.

 

Siapa yang ingin jadi ejen dan dropship beliau, mereka perlu di interview tau. Amacam.. Anda berani ke buat macam beliau? Nak tahu macam mana beliau boleh berani buat macam ni?

 

Sebab beliau hanya memilih siapa yang boleh jadi potential bisnes partner.

 

Hanya orang yang betul-betul excited untuk ubah diri dan sama-sama naikkan bisnes je yang layak.

 

Nak tahu berapa sales seorang top ejen beliau mampu buat? RM46 000 tau.. Best ker best?

 

Haa.. Anda tak teringin ke jadi top ejen juga? Nak ke nak saya share tips/nasihat yang beliau guna untuk jadikan ejen beliau dapat sales gempak?

 

Sebagai seorang yang ingin buat bisnes, please jangan pernah malu. Yes saya tahu akan ada orang mengata di belakang, cakap yang bukan-bukan tentang anda.

 

Apa kata instead of lawan mereka dengan mulut, baik anda tunjukkan kejayaan anda. Biarlah ape orang nak kata. Kita tak menyusahkan dia pun. Biasalah orang ade rasa iri bila die sendiri tak boleh nak buat, tapi kenapa anda boleh, betul ke betul?

 

Buat je live, jadi diri sendiri dan buat bisnes dengan yakin.

 

Boleh letak impian tinggi-tinggi. Tapi ikut kemampuan dulu.

 

Memang boleh nak capai sales RM10 000 sebulan. Tapi dengan ilmu dan tindakan yang anda ade baru sikit,boleh ke?

 

Cari ilmu dulu, dapat ilmu terus praktikkan dalam bisnes. Dah tahu semua perkara, nak aim tinggi-tinggi takpelah. Sekurang-kurangnya dapatkan knowedge untuk marketing dulu.

 

Banyak cabaran kalau berkaitan dengan masa. Masan i memang takkan tunggu kita kecuali kita gunakannya dengan betul.

 

Setiap saat pun berharga. Untuk jadi ejen yang berjaya, kene lah buat kerja tip top. Masa adalah perkara utama yang anda perlu kawal untuk berjaya.

 

Kalau nak tunggu masa free, memang susahlah nak freenya. Please manage masa anda, cari dan isi peluang yang ada. Bila anda dapat uruskan masa dengan betul, masa depan anda pun akan terurus dan target pun senang nak kejar.

Ramai usahawan wanita mengalami masalah pasangan yang tak sokong anda berbisnes. Nak tahu kenapa? Sebab anda tak pernah explain apa yang anda buat dalam bisnes ni.

 

Cuba try explain dengan pasangan, yang anda sangat-sangat serius untuk buat bisnes.

 

Explain kenapa anda selalu sibok contoh kene pegi kelas sana, kelas sini lah

 

Macam-macam yang founder sediakan untuk nak beri anda ilmu lebih.

Reward ni adalah satu sebab yang boleh  buat ejen terus semangat untuk buat sales gila-gila.

 

Be proaktif, ambil bahagian untuk kejar reward. Best ker best kalau anda boleh dapat komisen plus reward sekali. Extra tu…

 

Walaupun hanya barang elektrik kan dapat extra tu. Nak harapkan beli sendiri, sampai dah jadi kaya pun belum tentu anda beli. Faham ke faham ni?

Nak cepat berjaya, jangan jadi emotional. Sebab bila anda dah terpengaruh dengan emosi, tindakan pun akan effect juga.

 

Lagi-lagi kalau bad mood, walaupun semua bahan HQ dan sediakan, tinggal nak share pun tak jadi.

 

Bila culture dalam group, mereka share win. Jangan rasa mereka ni downkan anda. Sepatutnya dengan win tu, anda jadikan pembakar semangat.

 

Kalau dia boleh kenapa aku tak boleh? Founder pun kena explain pada team baru. Takut mereka terkejut dengan culture tu.

Please adjust mindset anda yang anda jadi ejen dan dropship ni hanya sementara.

 

Yes betul, memang anda jual produk orang. Tapi kalau anda letak diri anda dalam bisnes anda akan fikir yang anda perlu buat tindakan segera.

 

Jadikan bisnes ni ibarat bisnes anda sendiri. Apa akan jadi kalau anda tak buat sales sehari tu?

 

Ini bukan setakat lumba lari, tapi marathon tau.

 

Jadi ejen ni kalau nak berjaya, jangan duduk dalam keadaan selesa. Alamatnya, selesa lah duit poket anda sebab banyak ruang kosong.

 

Haa… best ke best perkongsian kalini? Amacam, rasa terbakar? Terus buat tindakan untuk upgrade ilmu.

 

Jadilah  macam ejen Ali, BERTINDAK SEGERA! Jom join RPM Edisi Khas Ejen pada 12 Julai ni. Banyak tips yang akan saya kongsi dengan anda. Daripada anda fikir berpuluh kali kenapa sales tak naik, lebih baik upgrade ilmu. Ada lah penunjuk jalan untuk anda mulakan langkah.

 

Klik je link ni untuk daftar – – > www.NakTarikPelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !