5 Lubuk Untuk Usahawan Nak Dapatkan Idea Content Yang PADU

5 Lubuk Untuk Usahawan Nak Dapatkan Idea Content Yang Padu

Asyik ada jer masalah nak buat sharing kat FB Page sebab anda confuse nak share content apa kat followers anda . Betul ke betul?

Jadi peniaga ni kena sentiasa ada banyak idea, kalau tak kita akan stuck dan tak tahu nak buat apa untuk next..

So, ini adalah lubuk untuk anda nak dapatkan idea content yang bagus.

Bila ada banyak idea, barulah boleh buat content yang bagus untuk anda kongsikan dengan followers bisnes anda. Nak idea kan? Jom baca….

 

5 Lubuk Untuk Usahawan Nak Dapatkan Idea Content Yang PADU

Majalah/Buku

Nak dapatkan idea ni tak susah sangat pun. Salah satu cara yang berkesan dari dulu lagi adalah dengan anda rajin baca buku yang berkaitan dengan topik yang anda cari untuk dijadikan content. 

Idea ni mungkin nampak old school sikit tapi percayalah,  cara ini adalah antara yang boleh bantu anda dapatkan content bagi media sosial bisnes anda. 

 

5 Lubuk Untuk Usahawan Nak Dapatkan Idea Content Yang PADU

Internet/Website

Salah satu cara yang paling berkesan untuk anda cari content. Lagipun ramai yang minat nak cari idea kat sini sebab lagi senang untuk anda cari content dan kat internet sebab banyak giler info yang anda boleh dapat.

Owh ya lupa nak bagitau, kebanyakkan content yang anda nak cari tu biasanya FREE jer! Anda cuma kena rajin cari sebab memang banyak websitenya. Cuma pastikan anda cari yang sesuai ya. 

 

5 Lubuk Untuk Usahawan Nak Dapatkan Idea Content Yang PADU

Pengalaman

Kadang-kadang bila time tengah mandi, tengah makan, lepak, tengah berjalan mesti anda akan dapat sesuatu idea yang bernas. Mesti anda pernah alami benda ni. Betul?

Haa, sebab tulah anda kena rajin menulis apa idea yang muncul sebab menulis ni mampu bantu anda ingat. Cer sediakan satu buku nota khas untuk anda catatkan idea-idea penting ni. 

Percayalah, benda ni akan bantu anda nanti.

 

Followers

Nak lagi bagus, cuba buat satu posting bodo atau posting poll dan tanya kat followers apa yang topik yang diorang nak anda share. 

Tanya diorang apa topik yang anda patut share dan dekat situ jer anda boleh dapat idea yang bagus untuk nak buat content.  

Bukan itu jer, cara ni juga boleh naikkan engagement FB Page sebab anda berinteraksi dengan followers. 

 

Pesaing

Dalam bisnes ni anda kena pandai tiru sikit. Cara ni agak mudah sikit. Anda boleh jadikan pesaing anda sebagai contoh dan kaji apa benda betul yang diorang buat. 

Cuma jangan ikut gaya copy and paste sebab nanti anda pulak yang kena saman. Jadi apa yang anda boleh buat? Senang jer! 

Anda cuma  ubah dan tambah baik sikit ikut kreativiti dan kesesuaian bisnes. Barulah anda akan dapat belajar sesuatu bukan sekadar tiru bulat-bulat gaya orang lain. 

Jadi anda dapat sesuatu? Nak ke nak saya bantu tunjukkan macam mana kita nak halang bisikan halus tu untuk kacau misi kita. Saya dan Team Momentum nak bantu anda semua.. 

Klik link → www.TelegramNajib.com 

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !