5 Cabaran Hidup Yang Menentukan Kita Berjaya Atau Sebaliknya

5 Cabaran Hidup Yang Menentukan Kita Berjaya Atau Sebaliknya

Setiap manusia mesti ada cabaran yang mereka hadapi. Dalam hidup ni kita memang tak lari daripada cabaran dan masalah.

Nak tak nak, kena tempuhi…

Walaupun ada cabaran yang datang kadang-kadang rasa macam tak boleh handle. Tapi kita kena fikir Allah hadirkan sesuatu tu mesti ada sebab..

Dekat sini saya nak share beberapa cabaran dalam hidup yang tentukan kita berjaya atau tak..

Nak tahu apa cabarannya?? Baca point seterusnya..

5 Cabaran Hidup Yang Menentukan Kita Berjaya Atau Sebaliknya
  1. Umur dan Masa

  • Kita ni semakin hari umur kita meningkat dan semakin dekatlah kita dengan ajal. Kita dah siap sedia kernak hadap semua tu??

Kita sepatutnya buat tindakan sekarang. Bila lagi kita nak berjaya?? Ajal tu tak tunggu kita, bila-bila masa jer..

Takkan nak biarkan orang yang kita sayang ditinggalkan tanpa apa-apa..

Please, buat tindakan sekarang supaya anda tak menyesal kemudian hari.

5 Cabaran Hidup Yang Menentukan Kita Berjaya Atau Sebaliknya

2. Apa orang lain cakap & Manusia Toksik

  • Sekarang kita jangan dok sibuk fikir pasal orang mengata kita.

Biarkan orang tu nak cakap apapun. Kita kalau terlampau fikir pasal orang lain tu yang buatkan kita down sebenarnya.

So, abaikan orang toxic macam tu sebab dia tak datangkan apa-apa kebaikan pun pada kita.

5 Cabaran Hidup Yang Menentukan Kita Berjaya Atau Sebaliknya

3. Rasa malas, penat dan putus asa

Hurm, ni yang kita kena buang dalam diri kita. Memang agak mencabar sebab benda ni memang ada dalam diri kita.

Tapi kita boleh kawal ia supaya kita dapat capai kejayaan yang kita inginkan. Kalau malas macam mana nak berjaya?

Belum apa-apa dah give-up? Jangan jadi macam tu tau..

4. Rasa takut dan risau

  • Cabaran yang ni ada dalam diri sendiri. Dia takut apa yang dia buat tu betul ke silap.

Lagi-lagi dimomokkan dengan kata-kata orang toxic tadi. Makin takut jadinya…

Kita perlu switch ‘fear to energy’..Sebab benda tu akan buat anda lawan ketakutan yang ada dalam diri kita. Boleh ke boleh??

5. Fikir negatif

Haa ni lagi dahsyat, kita belum apa-apa dah fikir yang negatif dulu. Belum buat lagi dah cakap tak boleh.

Otak kita memang macam tu..Sebab tu mindset kita kena betulkan balik..

Kalau kita tak cuba buat, kita takkan tahu resultnya..

Haaa, korang nampak ke nampak??

Banyak cabaran yang kita tak tahu tu sebenarnya cabaran yang kita hari-hari rasa dan hadap..

Korang perlu bertindak sekarang!! Jangan tangguh dan tunggu lagi. Buat keputusan sebelum terlambat. Nanti nak menyesal pun tak ada guna. Boleh?

Korang nak belajar secara Percuma??

Okay jom belajar di kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Tarik 10 Kali Ganda Lebih Ramai Pelanggan pada 6 & 7 Februari 2021

Jangan risau kelas ni FREE jer. Cuba perlu bayar RM20 untuk eworkbook dan komitmen korang jer.

Daftar sekarang di –> www.naktarikpelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !