fbpx
blog najib asaddok

5 Cara Menarik Kekayaan & Kejayaan

5 Cara Menarik Kekayaan Dan Kejayaan

Hari ni saya nak share sikit rutin harian saya sejak tahun 2017 iaitu live Sarapan Minda Momentum (SMM). 

Saya harap korang baca sampai habis ya sebab bila kita dalam keadaan yang sentiasa ready untuk belajar, menuntut ilmu dan dibimbing. InsyaAllah, perjalanan kita dipermudahkan. 

Ada 5 point penting yang saya nak share tentang bagaimana nak jadikan diri kita magnet kekayaan dan kejayaan pada apa yang kita nak capai. Korang ready ke ready ni?

  1. Betulkan Kepercayaan Tentang Duit

Kita dibesarkan dengan cerita kalau kaya je jahat dan menindas orang miskin menyebabkan kepala otak kita fikir ada duit je jahat. 

Sebenarnya duit ni tak jahat, dia hanya alat je. Apa kata kita tukar perspektif tentang duit untuk gunakan ke arah kebaikan. Boleh ke boleh?

  1. Ubah Mindset Kita Tentang Duit

Kita kena guna ayat yang baik supaya otak kita boleh terima benda yang baik. Dalam Islam juga selalu sebut, kata-kata yang baik ni kita panggil doa.

Macam mana nak buat? Mudah je, selalu remind diri “saya kaya dan berjaya dunia akhirat, saya bebas kewangan, saya kaya dan berjaya untuk bantu ramai orang”.

  1. Sentiasa Bersyukur

Kita kena belajar untuk beryukur dengan apa je yang kita ada sebab Allah swt bukan bagi apa yang kita nak tapi Dia bagi apa yang kita layak dan perlukan.

  1. Bayangkan Perkara Yang Baik

Jangan pandang rendah dengan power of visualisation. Bila dah buat ni baru korang boleh rasa hebat dia boleh kalahkan super computer. 

Jadi apa kata tengok balik target yang korang nak capai, tengok balik semula dan bayangkan dia berlaku satu persatu. This is the best practise.

  1. Beri Lebih Banyak Sumbangan

Give more dan bagi lebih banyak, insyaAllah dia akan menjadi magnet kepada kejayaan dan kekayaan yang sangat kuat. Mudah-mudahan, Aamiin

Saya pun nak bagi korang lebih ni, saya nampak kelemahan pada ramai usahawan kenapa mereka susah sangat nak berjaya ialah pelanggan tak percayakan dia. 

Usahawan cakap banyak dan panjang lebar tapi tidak berkesan. Sebab tu saya nak bagi korang E-Book tentang Copywriting. 

Jom hubungi Team Momentum untuk dapatkan 6 E-Book Copywriting Yang Buatkan Orang Rebut, Bukan Cabut. Direct whatsapp Team Momentum di → www.NakBimbingan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !