fbpx
blog najib asaddok

3 Tips Buat Facebook Ads Boleh Pecah RM10,000 Pertama

3 Tips Buat Facebook Ads Boleh Pecah RM10,000 Pertama

Siapa kat sini tak tahu yang sebenarnya Facebook dah pun bantu kuatkan strategi marketing online dekat dalam laman mereka?  Mark Zuckerberg dah bantu kita untuk nak buat marketing dalam Facebook Page bukannya Facebook PROFILE tau… Namanya Facebook Ads. Yes korang dah boleh buat iklan kat dalam Facebook.

Mesti ada yang dah keliru bukannya Like Marketing dah cukup ke sifu.. Like marketing tu memang kena buat tapi Facebook Ads adalah sebahagian daripada Like Marketing.

Tapi, ramai juga tak tahu Facebook Ads ni nak mula dari mana dulu. Nak terus pada teknikal ke?? Atau perlu sediakan material yang diperlukan untuk buat Facebook Ads?

Jom saya kongsikan 3 tips untuk bina Facebook Ads yang boleh bantu capai RM10,000 pertama korang.. Nak ke nak ni?

3 Tips Buat Facebook Ads Boleh Pecah RM10,000 Pertama

Rancang Bajet Yang Nak Dikeluarkan

Benda ni sangat penting sebab nanti kita nak jimat seberapa yang boleh dan supaya korang boleh uruskan duit perbelanjaan bisnes dengan baik.

Korang kena ambil tahu berapa kos sehari yang nak keluarkan untuk buat Facebook Ads. 

Jangan main letak jer berapa sebab itu akan menyebabkan duit korang tu lebur. 

So, plan first then execute. Boleh ke boleh?

3 Tips Buat Facebook Ads Boleh Pecah RM10,000 Pertama

Kenali Target Sasaran(Audiens)

Kenapa kena tahu target sasaran kita? Bukannya senang ke bila kita target semua orang. Senang untuk sekarang tapi nanti bajet korang yang susah. 

Kenal pasti siapa yang korang nak betul-betul target. Tips dia simple jer, cer fikir sama ada orang mana yang betul-betul perlukan dan sesuai dengan produk yang korang jual. 

Jangan fikir dari sudut korang tapi dari sudut bakal pelanggan korang sendiri.  Confirm korang akan dapat wahyu dia. Amacam, dah dapat ke tu! Kan dah jimat masa korang tu.. 

Jom kita ke the NEXT LAST TIPS…

Copywriting Yang Santai Dan Short

Yes, dalam Facebook Ads korang pun kena ada copywriting. Style dia sama macam saya ajarkan. 

Kita tak perlu nak tunjuk diri kita ni sebagai pensyarah. Rileks. Gunakan bahasa yang santai-santai jer. Jangan buat diorang menguap sudah. 

Alaa, anggap followers korang tu macam kawan korang sendiri. Gunakan bahasa yang sangat senang untuk diorang nak faham dan pastikan ayat korang tu pendek. 

Tak perlu panjang sangat. Dalam 2 hingga tiga baris pun dah cukup. Yang paling penting sekali, sebelum nak mula pastikan korang dah faham apa masalah dan emosi mereka. 

Pastikan setiap isi yang korang tulis tu ada emosi dan ceritakan masalah mereka. 

Rasanya dah cukup kot tiga tips yang saya bagi ni. Jangan tunggu-tunggu tau! Dah dapat ilmu tu terus amalkan. Boleh ke boleh geng? 

Ehh sebelum saya terlupa. Korang dah dapat ke belum 7 Video Strategi Facebook Ads Capai RM10,000 Pertama? Belum lag! Laaa, tunggu apa lagi tu?

Jom dapatkan 7 Video Strategi Facebook Ads Capai RM10,000 Pertama yang bernilai RM699 secara PERCUMA di→ www.naktarikpelanggan.com

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !