fbpx
blog najib asaddok

3 Strategi Meroket Pemasaran Online Menjelang 2017

Tinggal beberapa hari jer lagi kita bakal masuk ke tahun 2017. Apa persediaan anda untuk menghadapi tahun 2017 supaya sales anda lebih meroket berbanding tahun ini ?

Sebelum saya teruskan ni antara MASALAH paling utama di tahun 2016 yang followers saya ramai komplen dan mengeluh.

Problem 1 – Sales Krik Krik

Ramai yang PM tepi, tapi dah reply still tak beli jugak. Penat jer jawab tapi tak dapat jugak sales. Apa masalahnya? Ya masalah adalah diorang belum PERCAYA pada anda. Orang tak berani beli brand yang tak berapa dikenali. Tapi takper nanti saya bg solution.

Problem 2: Jual & Langgar Lari

Ramai yang buat bisnes guna kaedah ni, langgar & lari! Apa maksudnya? Usahawan jual pada seorang pelanggan, lepas tu lari cari pelanggan lain tanpa jaga pelanggan sedia ada. Kan bagus seorang pelanggan kita jaga & beli berkali-kali.

Kuncinya kena ada DATABASE!

Problem 3: Invest Marketing Tapi Tiada Pulangan

Sesetengah usahawan komplen dah banyak habis duit buat fbads marketing tapi takder return pun! Hahhh persoalannya adakah diorang dah buat fbads dengan betul, berstrategi & berguru? Atau cuma hentam kromo jer buat fbads.

Lebih 90% usahawan saya tengok buat fbads dengan strategi yang silap, main tekan2 butang ‘boost post’ jer semata2 tanpa tahu objektif marketing fbads. Memang itu satu PELEBURAN yang merugikan dalam marketing

Jadi apa yang anda perlu KUASAI menjelang 2017 ni kalau SERIUS nak meroketkan jualan tahun depan?

Kuasai 3 Perkara Ni Kalau Betul2 Nak Meroket!

#1 Ayat Power – Copywriting

Fahamkan betul2 macam mana nak menulis dengan cara paling simple, tak skema, orang senang faham & beremosi tinggi. Tak susah kalau anda faham FORMULA nya yang selalu saya share dlm seminar beserta contohnya skali. Cuba senaraikan apa manfaat produk/servis anda yang beri kesan pada emosi bakal pelanggan anda.

Tulis semula dengan ayat mcm anda bercakap dengan kawan untuk terangkan kepoweran produk anda. Gunakan kaedah sharing bukan promoting.

#2 Strategi FBADS yang BETUL

Lebih ramai usahawan buat fbads dengan cara hentam jer tanpa merujuk mana2 guru/mentor yang berpengalaman. Rules dan peraturan fb pun tak pernah baca, main hentam bila buat iklan.

Akhirnya tak beri apa2 pulangan!

Anda kena faham dalam fbads marketing ni ada tertib/susunan langkah pemasarannya. Bukan terus buat iklan sales tetapi ikut 3 step ni

  • Brand Awareness – Buat org nampak & kenal
  • List/Database
  • Sales

Ramai yang buat fbads tak buat pun 2 step awal, memanglah pelanggan takkan percaya pada anda! Orang hanya beli barang yang mereka KENAL & Percaya! Jadi pastikan di tahun 2017 anda betul2 faham cara sebenar & berkesan dalam fbads marketing.

#3 Database Is KING

Jika anda nak tingkatkan lagi bilangan pelanggan anda wajib kumpul database pelanggan dulu. Pujuk mereka sampai mereka nak beli produk/servis anda. Ada database senang nak follow up mereka, lepas tu buatkan mereka beli dan beli lagi produk anda berkali-kali. Saya nak ajar anda bina database berserta caranya sekali!

Ada jalan pantas & pintas nak kuasai 3 perkara ni?

Ya pasti ada! Cuma berikan masa anda sehari untuk saya bantu. Saya nak explain panjang lebar supaya anda boleh kuasai semua ni dan tak leburkan wang dan masa anda. Dah ramai student saya yang telah saya bantu lonjakkan jualan mereka.

Anda adalah orang yang seterusnya bakal saya bantu dalam Seminar Roket Emel. Tinggal beberapa seat sahaja lagi.

Daftar melalui link ini ya kalau anda tak nak terlepas peluang tahun 2017

Klik link untuk seminar JB / Shah Alam

—-> www.roketemel.com

Klik link untuk seminar Sabah

—-> www.roketemel.com/sabah

InsyaAllah saya betul2 nak FOKUS supaya anda bolej kuasai semua perkara ni dengan pantas & mudah faham serta nak buat.

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !