fbpx
blog najib asaddok

3 Kesilapan Yang Buat Hati USAHAWAN Berdarah! Penting !

Sakit hati, tak boleh tidur malam, rasa MENYESAL buat bisnes!! Itu yang pernah saya lalui dulu bila situasi sales tak meningkat, yang lagi buatkan hati berdarah bila takder SALES pun sebenarnya. Arghhhh… macam-macam saya buat, google, youtube, forum, blog dan sebagainya mencari-cari TIPS untuk lonjakkan jualan.

Jadi saya dah kenalpasti apa MASALAH yang KRITIKAL kenapa SALES jadi tak bagus & tak meningkat.

Kat sini saya nak share 3 PUNCA sebenar supaya nanti ada tahu apa cara nak selesaikan masalah yang membelenggu usahawan ni

#1 FB Page Takder Followers

Macam ni, ramai yang ada masalah ni. Followers page fb mereka tak ramai. Terlalu sedikit! Berapa tahap sedikit tu? Bawah 100,000 followers. Ya! Itu apa yang team facebook pernah beritahu saya.

Anda kena sentiasa tambah followers/fans setiap hari secara konsisten. Minimum pun sehari WAJIB 100 followers baru. Lebih tinggi anda punya fans tadi, lebih tinggi PELUANG untuk anda tukar diorang jadi PELANGGAN.

Fahamkan cara bagaimana nak tambah fans anda dengan kos rendah & berkesan untuk tarik mereka jadi pelanggan.

Kalau masih tak sure download jer kat sini

—> www.roketemel.com/fbpower

#2 Pelanggan Tak Percaya

Pelanggan ni hanya akan beli barang/BRAND yang dia PERCAYA. Sebab kritikal kenapa ramai yang PM tepi, kiri kanan tapi tetap tak beli jugak adalah sebab pelanggan tak percaya!

Jadi apa FAKTOR yang boleh menarik diorang PERCAYA kan anda dengan cepat?

BRAND

———

Manusia hanya beli barang  yang ada JENAMA, dan sebenarnya ramai orang bukan beli produk semata-mata tetapi diorang ni beli BRAND. Sangat bangga bila memakai/menggunakan produk yang mempunyai BRAND dikenali.

Jadi anda kena pastikan anda CREATE brand anda sendiri & buat orang KENAL anda dengan cepat.

NAMPAK

————

Kita juga kena faham perangai manusia ni hanya beli BRAND yang diorang biasa nampak. Contohnya MILO, MAGGI, SAMSUNG, HONDA , TOYOTA adalah jenama yang mungkin kita dah nampak iklan dia berjuta kali menyebabkan bila kita nak beli barang, kita akan mempertimbangkan beli produk2 yang kita biasa nampak sahaja.

Topik ni menjadi topik WAJIB dalam Seminar saya setiap sesi sebab kos untuk sekali nampak iklan anda di fb cuma serendah RM0.0008. Anda WAJIB fahamkan topik penting ni.

IMG_6302

#3 Takder Komitmen Kos Marketing

Marketing ni adalah menyampaikan mesej kepada bakal pelanggan tentang kelebihan produk/servis anda. Nak sampaikan mesej guna surat pun kita perlukan setem atau poslaju yang wajib kita bayar kosnya. Jika tak bayar confirm mesej takkan sampai.

Sama juga dengan mesej marketing kita di facebook. Wajib kena keluar kos untuk pengiklanan supaya ramai yang dapat mesej marketing kita & seterusnya dapat tukar mereka jadi pelanggan setia.

#4 Ayat Marketing Tak Power

Alamak tadi janji nak bagi 3 jer tips terbagi 4 plak… Takperkan! Saya suka bg lebih.

Yang ni ramai kata diorang LEMAH, tapi sebenarnya tidak. Ayat anda sebenarnya POWER jika anda jadi diri sendiri & tulis mesej copywriting dari hati. Ini pun topik penting & wajib saya ajar dalam kelas/seminar saya. Saya siap berikan contohnya sekali tau!

Tulis jer apa yang anda rasa tentang produk/servis anda.

Paling senang tulis apa yang pelanggan anda kata BEST/SUPERB berkaitan produk anda tu. Sebenarnya ayat copywriting paling power adalah testimoni pelanggan sendiri.

Itu sahaja yang saya nak SHARE hari ni. Harap2 anda dapat MANFAAT dan kenalpasti kesilapan ni & saya doakan sales anda akan lebih melonjak lepas ni.

Jangan lupa klik SHARE artikel ni kat fb tau!

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !