fbpx

3 Cara untuk Comeback dalam perniagaan

3 Cara Untuk Comeback Dalam Perniagaan

Ramai peniaga terkesan disebabkan bencana alam, isu covid. Bisnes pun mula drop. Sales nak dapat dalam sehari tu susah giler beb. 

Dan disebabkan ni, ada yang terpaksa buat keputusan untuk buat duit pinjam.. Ada yang terpaksa korbankan barang-barang beharga untuk dapatkan duit.

Duit untuk sara kehidupan, sara keluarga.. 

Ada beberapa perkara yang boleh buat supaya bisnes tu comeback semula.. 

We hope you gais yang baca ni bangkit semula dan terus buat tindakan. Result come from action!

3 Cara untuk Comeback dalam perniagaan

1. Jangan give up 

Yang ini sangat penting, jangan giveup ataupun jangan menyerah kalah. Kalau kita lihat success person ni dia ada ciri yang tak mudah menyerah kalah.

Penat beb.. Penat bila kita dah buat separuh jalan kemudia kita give up! 

Sebab itu anda sebagai peniaga mental kena kuat, semangat kena sentiasa ada dan juga energy perlu ada pada level yang tinggi. 

Bisnes ikut hala tuju pemilik perniagaan, kalau pemilik / founder sendiri hilang semangat confirm bisnes tu bungkus! 

Come on wake up! Listkan apa perkara nak capai untuk getting semula fokus dan energy korang bina bisnes. 

3 Cara untuk Comeback dalam perniagaan

2. Jualan combo 

Dah naik semangat? Its time untuk korang rangka strategi planning dan terus buat tindakan.. 

Jualan combo antara strategi pantas yang digunakan peniaga-peniaga yang dah berjaya. 

Gais, kalau boleh jual LEBIH kepada pelanggan kenapa perlu jual SATU barang je? 

Kita nak percepatkan dapat sales.. Tapi korang kena ingat, kita jual ni sebab bantu pelanggan. Kalau pelanggan ambil jualan combo ni.. 

Banyak keuntungan pelanggan sebab dapat discount, dan semestinya dapat selesaikan masalah mereka.

Pssstttt, just sedikit tips tambahan untuk korang.. Bubuh nama tau untuk jualan combo tu. 

Buat ayat “Sempena” letak je nama-nama  yg menarik contoh “Sempena Comeback Dari Banjir” 

Do the best ya!

3. Rancakkan ilmu 

Setiap kali berniaga atau buat apa-apa saja ilmu memang tak terpisah jauh. Kalau kita tak upgrade ilmu, tak rancakkan ilmu ni.. 

Kita akan stay pada level yang sama. But if, korang upgrade ilmu dan belajar secara konsisten ni perniagaan yang korang jalankan boleh grow. 

Ibarat daripada berlayar di laut hanya guna sampan, lebih baik korang upgrade sampan tu jadi kapal yang lebih besar, yang lebih laju & boleh bawa ramai penumpang. 

Hope you gais semua jangan pernah untuk berhenti belajar. Ouh nak tahu tentang ilmu marketing secara online? 

Korang boleh check disini untuk dapatkan tawaran terbaru ya! Any info klik jer sini → www.naktarikpelanggan.com 

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !